Hușana Huși se pregătește de play-off: “Suntem echipa returului de campionat”

Cătălin Nicolau

Într-un interviu acordat site-ului echipei, antrenorul Hușana Huși, Cătălin Nicolau, vorbește despre meciurile din sezonul regulat și despre așteptările pe care le are de la play-off.

Pentru AS Hușana, sezonul regulat s-a încheiat după partida de la Bârlad din weekend-ul trecut, având în vedere că meciul cu FDR Tutova din ultima etapă nu va fi programat din cauza retragerii acestei echipe din campionat. Ocupând poziția a doua în clasamentul Ligii 4 Vaslui, echipa hușeană se pregătește deja pentru play-off, drept pentru care antrenorul Cătălin Nicolau a acordat un interviu pentru site-ul echipei.

– Ținând cont de faptul că Hușana era considerată “new entry” în Liga 4 Vaslui, cum considerați calificarea echipei în play-off?

– O surpriză plăcută pentru noi, care am plecat la drum fără a avea un obiectiv bine definit pentru acest an competițional. Apoi, ne-am dat seama de ceea ce putem întreprinde și, cu seriozitatea caracteristică, am reușit.

– Care au fost punctele forte care au adus aceste rezultate?

– Având în vedere că startul a fost sinuos și am avut parte chiar de contestări, cu încredere în forțele proprii, am reușit. Cred că punctul forte a fost disponibilitatea unui lot numeros, chiar dacă am avut și mulți copii cu vârste de 15-16 ani. Dacă e să urmărim ascensiunea noastră, de departe, suntem echipa returului de campionat și asta mulțumită unui al doilea punct forte, care se numește Alex Dumitru. Aș mai adăuga un joc bazat pe multă disciplină în teren, consistent și solid.

– V-a fost frică de eșec?

– Nicidecum! Nu aveam cum să terminăm mai jos de locul opt… Aici, ar fi de menționat un paradox al competiției. Echipa clasată acum pe ultimul loc în play-off poate deveni campioana județului câștigând următoarele trei meciuri. Acesta este regulamentul, ne conformăm.

– Dintre toate meciurile disputate de Hușana în acest sezon, pe care îl considerați cel mai bun?

– Cel disputat la Huși contra celor de la Vaslui (ASSFC Vaslui – n.r.) și terminat cu victoria noastră (scor 1-0, gol Alex Dumitru – n.r.), deși, dacă ar fi să analizăm, și la Vaslui am prestat un joc bun, la scorul de 1-1 ratând un penalty, iar apoi am pierdut meciul.

– Un moment dificil din campionat?

– Partida de acasă cu Atletic Bârlad, întreruptă la pauză pe baza contestației noastre. Am considerat că trebuie să respectăm competiția, deși mulți s-au arătat nemulțumiți.

– Ce așteptări aveți de la play-off?

– În primul rând, este benefic că, prin prisma locului în clasament, beneficiem de disputarea meciurilor pe teren propriu, unde avem la dispoziție o suprafață de joc excelentă și unde putem beneficia de aportul suporterilor noștri, care s-au dovedit a fi la înălțime în multe momente din acest campionat. Îmi doresc să am tot lotul valid, sănătos și apt de joc, iar în acest sens găsesc favorabilă nouă nedisputarea ultimului meci prin retragerea FDR Tutova, astfel având mai mult timp pentru odihnă și refacerea celor indisponibili la acest moment.

– Ce adversari vă doriți?

– Nu prea are importanță. Chiar nu are importanță. Așa cum arată clasamentul și ținând cont de meciurile ce urmează a se desfășura în ultima etapă, probabil că vom juca primul meci cu Racova Pușcași sau Atletic Bârlad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =