S-a dat startul defilărilor absolvenților bârlădeni

Miercuri, peste 300 de elevi îmbrăcați în robe negre au luat cu asalt bulevardul Republicii. „Vinovați” au fost proaspeții absolvenți ai Liceului „Mihai Eminescu” Bârlad, care au mărșăluit prin oraș, apoi au participat la ceremonia de premiere.

În această săptămână, s-a dat startul tradiționalei defilări a absolvenților de liceu din Bârlad. Primii au fost cei ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, care au organizat ceremonia luni, 21 mai. Miercuri, le-au luat exemplul cei peste 300 de absolvenți ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, care, însoțiți de diriginți și conducerea unității, au mărșăluit cântând și scandând, pentru a sărbători că au încheiat ciclul liceal.

În fața primăriei, primarul Dumitru Boroș i-a felicitat și a le-a urat succes în continuare, apoi i-a înmânat Nicoletei Pavel, șefa de promoție a liceului din acest an școlar (media generală 9,95), o diplomă de onoare.

Celelalte marșuri ale absolvenților de liceu din Bârlad sunt programate astăzi (Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” și Liceul Tehnologic „Petru Rareș”), în timp ce Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” l-a organizat tot miercuri. Șefă de promoție a fost Irina-Demetra Șușnea, cea care, în decembrie 2017, a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Rusă organizată în Moscova, unde a obținut o mențiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + seven =