Cheia Vasluiului a ajuns la Filarmonica din Iași!: Concertul anului

Filarmonica din Iași a devenit un mare prieten al vasluienilor. În semn de înaltă prețuire, primarul Vasile Pavăl i-a înmânat managerului Bujor Prelipcean cheia orașului Vaslui. Faimoasa filarmonică susține de 15 ani un concert anual în Parcul Copou.

Norii negri care se adunaseră pe cer nu i-au împiedicat pe vasluieni să “invadeze” Copoul, care “zumzăia” de freamătul celor dornici să se bucure de muzica lui Verdi, Mozart și Wagner, compozitori mai actuali ca niciodată grație virtuozității Filarmonicii din Iași, care menține tradiția ca, o dată pe an, în luna florilor, să susțină un concert la Vaslui.

Și de această dată, evenimentul organizat de Rotary Club Vaslui a atras sute de fani ai muzicii simfonice, care au aplaudat îndelung prestația orchestrei și corului “Gavriil Musicescu”, care au oferit un spectacol de gală. Primarul Vasile Pavăl nu a ratat ocazia de a arăta prețuirea vasluienilor, oferind managerului filarmonicii, Bujor Prelipcean, cheia orașului.

”E o supriză foarte plăcută. Le spun prietenilor și colegilor mei din cor și orchestră că pot descuia de acum înainte orice ușă de aici, din Vaslui. Cheia e la mine, numai să mi-o cereți. Ușa sufletelor dumneavoastră cred că am deschis-o în urmă cu 15 ani, când am avut primul concert. Să dea bunul Dumnezeu ca această bucurie de a ne întâlni, fie și o dată pe an, să dăinuie, pentru mine fiind oricum prea puțin”, a spus Bujor Prelipcean.

Primarul Vasile Pavăl a oferit cheia orașului și celui mai nou prieten al vasluienilor, artistul Felix Aftene, președintele Filialei Iași a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Vasile Pavăl

”Așteptăm acest eveniment mereu fiindcă avem amintiri cu clipe frumoase. Am ajuns deja la a 15-a ediție. Să fie într-un ceas bun și să mergem frumos mai departe. Această faimoasă filarmonică a devenit un prieten al vasluienilor și ne umple de fiecare dată inimile de bucurie”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Manifestarea a inclus și premierea celor mai buni șapte elevi vasluieni, criteriul de selecție reprezentându-l rezultatele obținute la olimpiadele naționale desfășurate la materii dificile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × four =