Doi bârlădeni, printre campionii SuperLigii

Gabriel Rupanu

Mult râvnitul trofeu al campionatului primului eșalon valoric la rugby a fost cucerit pentru al treilea an consecutiv de echipa Timișoara Saracens, din care fac parte și bârlădenii Vlăduț Zaharia și Gabriel Rupanu, foști componenți ai CSS Bârlad.

 Ediția din acest an a finalei SuperLigii s-a disputat sâmbătă, 26 mai, pe Stadionul Național „Arcul de Triumf” din București, avându-i ca protagoniști pe jucătorii de rugby de la CSM Știința Baia Mare și Timișoara Saracens. Ca și în 2016 și 2017, când aceleași două cluburi s-au întâlnit în finală, trofeul a fost cucerit tot de timișoreni, care au învins cu scorul de 21-15.

Printre noii campioni se numără și doi bârlădeni, foști absolvenți ai Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor pentru Rugby în 7 din Bârlad și foști componenți ai Clubului Sportiv Școlar Bârlad. Este vorba despre mijlocașul la grămadă Gabriel Vasile Rupanu (1,76 m și 73 kg), în vârstă de 20 de ani, și aripa Daniel Vlăduț Zaharia (1,75 m și 80 kg), în vârstă de 23 de ani.

Și printre vicecampionii de la CSM Știința Baia Mare se regăsesc patru bârlădeni. Este vorba despre „zimbrii” Cristi Marian Chirică (21 de ani, flanker), Alexandru Bucur (24 de ani, fundaș), Alexandru Țiglă (25 de ani, mijlocaș la grămadă) și Vlad Vișan (18 ani, jucător de linia a doua).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 3 =