Impozitele bârlădenilor, plătite și cu cardul

În curând, bârlădenii care nu vor să umble cu teancuri de bani la ei își vor putea achita dările locale prin intermediul unui terminal POS.

 În ședința din 31 mai, consilierii bârlădeni vor trebui să se pronunțe, printre altele, asupra unui proiect de hotărâre ce vizează „aprobarea deschiderii unui cont curent în lei în vederea achiziționării de servicii de acceptare a plăților efectuate cu carduri prin intermediul terminalelor POS”.

„Având în vedere necesitatea și dorința tot mai multor cetățeni din Bârlad care doresc să plătească impozitele și taxele locale prin intermediul cardului bancar, s-a propus prin Nota de fundamentare nr. 7.878/17.04.2018 achiziționarea unui terminal POS pentru efectuarea de astfel de plăți. Achiziționarea acestui serviciu de plată electronic s-a efectuat prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Electronice și s-a ales SC Unicredit Bank SA deoarece avea cele mai mici costuri”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul Dumitru Boroș.

Potrivit inițiativei, doar două persoane vor avea drept de semnătură individual, în speță doi inspectori de specialitate ce vor fi împuterniciți să reprezinte Bârladul în relația cu SC Unicredit Bank SA pentru deschiderea contului și efectuarea oricăror operațiuni de administrare.

Dacă, din iunie, bârlădenii își vor putea plăti impozitele și taxele cu cardul bancar, acest lucru nu înseamnă că vor fi scutiți de statul la rând la ghișeele Serviciului Impozite și Taxe de la Persoane Fizice. Soluția este plata online, prin intermediul ghișeului virtual (www.ghiseul.ro), însă, deși se fac demersuri de câțiva ani, nici până acum nu s-a reușit implementarea la Bârlad. Încă de la finele lui 2014, Bârladul s-a înregistrat în baza națională, alături de alte câteva sute de localități din țară, însă numai pentru plata fără autentificare. Adică se pot încasa numai amenzile și taxele fără debit (taxa judiciară de timbru, taxa de căsătorie, taxa eliberare certificat de naștere etc.), dar nu și impozitele datorate pentru locuințe, autoturisme și terenuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − twelve =