Modernizarea străzilor, prioritatea municipalității hușene

Dintre cele aproape 40 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței de joi a CL Huși, patru se referă la modernizarea infrastructurii. Un alt punct vizează rectificarea bugetului local cu 507.000 de lei.

Joi, 31 mai, de la ora 15, Consiliul Local (CL) Huși a fost convocat de primarul Ioan Ciupilan în ședința ordinară pe această lună. Ordinea de zi cuprinde 37 de puncte, cu tot cu “Diverse”, iar mare parte dintre ele se referă la modernizarea infrastructurii. Este vorba despre aprobarea programului de reparații străzi pe acest an, a studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul “Modernizare prin asfaltare străzi în municipiul Huși”, a actualizării valorilor creditelor de angajament pentru acțiuni multianuale ale bugetului local, perioada 2018-2019, pentru obiectivul “Program de reparații străzi în municipiul Huși”, modificarea unei anexe la o hotărâre de CL din 11 mai, privind aprobarea creditelor de angajament pentru acțiuni multianuale ale bugetului local, perioada 2018-2019, pentru finanțarea obiectivului “Reabilitare spațiu de joacă parc «Rodina» din municipiul Huși”, aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul “Asfaltare/reabilitare străzi (inclusiv trotuare/piste de biciclete) pe traseul transportului public (1,7 km), asfaltare trotuare cu excepția celor de mai sus (5,5 km), amenajare stații de transport în comun în cadrul proiectului integrat «Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Huși bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă» în vederea accesării unei finanțări în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020”.

Tot joi, aleșii vor avea în dosare un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local cu 507.000 de lei, reprezentând sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean Vaslui. De asemenea, aleșii sunt chemați să-și dea avizul pe proiectele ce se referă la aprobarea listei privind ordinea de prioritate în soluționarea cererilor depuse în vederea obținerii unei locuințe ANL și a ordinii de prioritate a cererilor depuse conform Legii nr. 15/2003.

CL Huși ar urma să analizeze și un “proiect de hotărâre privind emiterea unui aviz favorabil pentru constituirea comisiei de concurs și a comisiei de soluționare a eventualelor contestații la concursul organizat pentru ocuparea postului de director medical la Spitalul Municipal «Dimitrie Castroian»”.

Trebuie spus că, de joi, CL Huși va avea în componență noi membri. Astfel, aleșii ar urma să constate încetarea mandatului de consilier local al Marcelei Bucos (PSD) și să valideze mandatul Georgetei Giosu (PSD) și cel al lui Costică Zlatan (PMP).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =