Petrecere și voie bună: Ziua comunei Ivănești – ediție specială!

Primarul Vasile Novac, în dreapta, îi prezintă pe protagoniștii sărbătorii

Prezentul, cu toate înfăptuirile și speranțele lui, e întotdeauna cel mai bun motiv de sărbătoare, mai ales atunci când i se adaugă minunatele tradiții autentice. Manifestările dedicate Zilei comunei Ivănești au purtat din plin acest mesaj admirabil și inspirat.

Sărbătoarea anuală a locuitorilor comunei Ivănești, aflată la a XI-a ediție, a reunit la stadion “toată floarea cea vestită” a localității, căreia i s-au adăugat numeroși oaspeți din județ. Ca de fiecare dată, ofi­cia­litățile administrației locale, conduse de primarul Vasile Novac, s‑au ocupat cu brio de organizarea bunului mers al manifestării. Spectacolul de pe scenă și buna-dispoziție au durat ore în șir, de la prânz până către miezul nopții.

Cei prezenți s-au răsfățat și cu ceea ce le-au oferit micii negustori de ocazie, în frunte cu nelipsiții mici, dar mai ales au putut să asiste la un spectacol de excepție, în cadrul căruia și-au manifestat deosebitul talent copiii comunei, renumita fanfară de la Valea Mare, dar și alți artiști locali.

A fost lume peste lume la sărbătoarea comunei Ivănești

Înainte ca pe scenă să urce nume sonore ale muzicii populare, primarul Vasile Novac s-a adresat tuturor celor prezenți, urându-le bun venit și trecând în revistă câteva dintre proiectele edilitare aflate în derulare: “Mă bucur tare mult să fim împreună la cea de-a unsprezecea ediție a Zilei comunei Ivănești. Pentru mine este o mare onoare. Țin să mulțumesc locuitorilor comunei pentru că datorită lor sunt astăzi în postura aceasta. Este o mare cinste să le reprezint interesele. Voi face tot ce pot ca să aduc lucruri frumoase în comună și nu-mi doresc altceva decât să o modernizăm împreună. Numai împreună putem face lucruri bune și de lungă durată. Vreau să salut în mod deosebit delegația din Republica Moldova, de unde avem astăzi lângă noi interpreți dragi sufletului nostru”.

În sfârșit, s-a dat startul marelui spectacol. Aclamat cu ovații, și-a făcut apariția îndrăgitul solist basarabean Ion Paladi, întreaga asistență aplaudând la scenă deschisă recitalul său.

Dansuri populare din Basarabia

”Sunt pentru prima dată aici, dar cu siguranță voi mai veni fiindcă am observat că muzica populară moldovenească este iubită. Eu cânt pentru toți românii și îmi pare rău că este această vamă care ne desparte, dar sper ca într-o zi să nu mai existe”, a spus Ion Paladi.

Momentele succesului la public au continuat cu ansamblurile “Strămoșeasca” și “Bolboceanu”, din raionul Anenii Noi – R. Moldova. Piesele lor muzicale autentice, frumusețea veșmintelor și aptitudinile artistice bine șlefuite au încântat publicul spectator, care i-a răsplătit pe frații basarabeni cu aplauze furtunoase.

A fost un spectacol care a ținut până târziu în noapte și care va rămâne multă vreme în inimile tuturor celor care au onorat cu prezența lor Ziua comunei Ivănești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + nine =