Trofeul ”Mai cu Folk” a rămas acasă

Vasluienii au avut parte de un adevărat festin muzical în parcul Copou. Timp de patru ore, peste 100 de tineri și copii au evoluat individual, în trupe sau grupuri, în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului-concurs „Mai cu folk”, organizat de Primăria Vaslui.

Au evoluat tineri folk-iști de la Palatul Copiilor Neamț, Clubul elevilor Târgu Neamț, Școala de muzică folk Suceava-Rădăuți, Palatul Copiilor Bacău, Clubul elevilor Moinești, Școala de muzică folk Botoșani (Câmpeni), Palatul Copiilor Galați, Clubul elevilor Tecuci, Palatul Copiilor Iași, Cercul de muzică folk Huși, Școala ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Asociația Culturală ”Simfonia Artelor” Vaslui, Asociația ”Mâna și Acoperământul Maicii Domnului” Vaslui, Cercul de muzică folk al Palatului Copiilor Vaslui.

Organizatorii au oferit trofee și diplome pe mai secțiuni. Marele trofeu a fost adjudecat de Trupa ”Hands of Angels” din Vaslui.

După premiere, a avut loc un recital al laureaților și unul al invitaților evenimentului, pe scenă urcând Nicu Alifantis. 2018 este un an special pentru artist, care marchează prin concertele sale 45 de ani de activitate scenică. Cu acest prilej, Nicu Alifantis a lansat volumul de versuri ”45 de poeme la întâmplare”, premianții ediției a V-a a festivalului vasluian primind, alături de trofee, și câte o carte semnată de el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 5 =