Artiștii ieșeni, donatori ai muzeului vasluian

Sala Arta a Muzeului ”Ștefan cel Mare” Vaslui găzduiește expoziția ”Donații și donatori”. Sunt expuse cele 25 de lucrări donate de artiștii ieșeni.

25 de artiști ieșeni contribuie la patrimoniul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui. Cu sprijinul Rotary Club și al Primăriei Vaslui, ei au organizat o expoziție intitulată ”Donații și donatori”. În cele 25 de lucrări de pictură, grafică și sculptură se regăsesc actualele tendințe și orientări stilistice ale artei românești, care aparțin unor artiști consacrați, cum ar fi Felix Aftene, Dorin Baba, Jeno Bartoș, Zamfira Bîrzu, Ilie Bostan, Alexandru Burlacu, Claudiu și Marinela Ciobanu, Daniela Grapă, Manuell Mănăstireanu, Ana Maria Negară, Mihai Pamfil și mulți alți membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) – filiala Iași.

”Lucrările de pe simeze, pictură, sculptură și grafică, sunt realizate de artiști ce pot fi considerați exponenți ai trei generații: cei care au absolvit și s-au realizat înainte de decembrie 1989, postrevoluționarii și cei de după anul 2000. Așa cum donațiile amintite ne-au inspirat în copilărie pentru a ne urma calea în artă, sper ca și aceste lucrări să exprime generațiilor următoare de tineri spre a-și slefui spiritul creativ și nu numai”, a declarat Felix Aftene, președinte UAPR Iași.

Expoziția face parte dintr-un proiect de suflet al Primăriei Vaslui, intitulat ”Arta Românească pentru Comunitate – Donații și Donatori”, care se va derula pe o perioadă de trei ani, în trei etape, având drept protagoniști artiști afiliați UAPR și din R. Moldova.

”Primăria Vaslui a fost și este partenerul tuturor celor care au inițiativă. Activitatea este una deosebită și ne dorim să fie de o mai mare amploare, astfel încât Vasluiul să devină și un centru cultural”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Scopul proiectului este constituirea unui fond cu lucrări de artă românească de referință, care să rămână în patrimoniul comunității vasluiene și să aibă un caracter de promovare în expoziții de top la nivel național și internațional, precum și crearea unor evenimente de marcă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =