Atleții bârlădeni: un campion și doi vicecampioni naționali

Atleții Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad care au participat, în weekend, la etapa finală a Campionatului Național Școlar, adresat juniorilor 1 și 2 și desfășurat la București, au revenit acasă cu rezultate excepționale, în speță un titlu de campion și două de vicecampion național.

Astfel, la proba de 3.000 de metri obstacole, Aura Elena Blioju (junioară 1) a scos cel mai bun timp din concurs, câștigând medalia de aur.

Raul Alexandru Vrabie, care este junior 2, a alergat în proba de 2.000 de metri obstacole și a cucerit medalia de argint. Tot argint a obținut și Alexandra Vamă (junioară 2), însă în cursa de 5.000 de metri, aceasta fiind prima medalie din viața ei.

Nu în ultimul rând, Sorana Țuțu (junioară 3) a ratat „la mustață” podiumul de la 2.000 de metri. Ea s-a clasat pe locul IV.

„Aura a făcut o cursă de așteptare pentru că ne interesa locul ocupat, fiind vorba de o finală, și a reușit să obțină cel mai bun timp din concurs. Am preferat să stăm în pluton cu adversarele și să câștigăm. În schimb, Alexandra era o necunoscută pentru celelalte fete și a fost o surpriză pentru toată lumea că a terminat cursa pe locul al doilea”, ne-a declarat prof. Lucian Bolgar, antrenorul sportivilor.

În weekend-ul 2-3 iunie, atleții bârlădeni vor alerga la Campionatele Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter”, desfășurate la Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three − one =