Bronz la Cupa Mondială din Croația

Laura Iacob, pe treapta a treia a podiumului

Gimnasta Laura Iacob, din Bârlad, a cucerit medalia de bronz la bârnă în cadrul Cupei Mondiale de gimnastică artistică „Challenge Cup”, de la Osijek, Croația. 

Inclusă în lotul de gimnastică al României care a participat, între 24-27 mai, la Etapa de Cupă Mondială „Challenge Cup” de la Osijek, Croația, bârlădeanca Laura Iacob a cucerit medalia de bronz la bârnă. Gimnasta de 16 ani s-a calificat în finala de la „puntea suspinelor” de pe locul șapte, cu 12,567 puncte. Duminică, ea s-a mobilizat și a făcut un exercițiu notat cu 12,467 și clasat pe locul III, după Diana Varinska, din Ucraina (13,000), și Barbora Mokosova, din Slovacia (12,633).

Laura Iacob

Laura Iacob și-a început cariera de gimnastă la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, sub coordonarea profesorilor Ana Maria și Liviu Iordache, Paula Bîcu, Gabriela Iordăchiță și Ioniță Chirilă. Aici, s-a pregătit timp de cinci-șase ani, iar din 2012 s-a transferat la CSM Onești, unde a fost antrenată de Ileana Hrișcă. După un an, Laura Iacob a fost luată la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor Onești (județul Bacău). De trei ani, ea face parte din lotul olimpic de gimnastică artistică feminină, care se pregătește la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Senioarelor Deva (județul Hunedoara).

Bârlădeanca, multiplă medaliată în întrecerile interne, s-a aflat la prima „ieșire” la un concurs internațional. În iulie 2017, a fost inclusă în lotul de gimnastică al României care trebuia să participe la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Gyor, Ungaria, însă a suferit o accidentare, motiv pentru care a rămas acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 16 =