Din plombă în plombă… A început lupta cu gropile din drumurile județului

În această perioadă, “dentiștii” de la SC Lucrări Drumuri și Poduri SA, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Vaslui, desfășoară lucrări de reparații curente după ce materialele antiderapante folosite în sezonul rece au afectat carosabilul.

Poate că, dintre toate șoselele vasluiene, cele județene au fost cel mai afectate de zăpadă și de ciclul îngheț-dezgheț, care provoacă distrugerea asfaltului. Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) au menționat de mai multe ori faptul că drumurile din zona noastră sunt, în mare parte, nemodernizate și, drept urmare, sunt „victime” sigure ale vremii.

În acest context, conducerea CJ Vaslui tocmai a anunțat că, în această perioadă, se lucrează la refacerea infrastructurii rutiere. Vicepreședintele Ciprian Trifan a declarat că se efectuează lucrări de plombare a gropilor și de reparare a suprafețelor burdușite.

Ciprian Trifan, vicepreședinte a CJ Vaslui

“Lucrările din programul pentru punerea în ordine a infrastructurii rutiere din județul Vaslui au menirea de a asigura siguranța în circulație și, totodată, constituie pregătirea stratului suport în vederea turnării unor covoare asfaltice. În județul nostru, jumătate din drumuri sunt modernizate, iar celelalte sunt pietruite sau din pământ. În această perioadă, urmărim să reabilităm o serie de drumuri asfaltate, altele care sunt pietruite, dar și să reprofilăm cu lidonit o altă parte a arterelor rutiere. Vorbim, la partea de asfalt, de sectorul Floreni – Banca – Șuletea. Pe de altă parte, avem tronsonul Brodoc – Oșești, pe care îl reabilităm, apoi tronsonul Ciocani și mai avem pietruiri la tronsonul Pârvești – Bogdănița șamd, conform graficului pe care l-am instituit. O serie de drumuri tot cu lidonit vor fi reabilitate, cum ar fi Rafaila – Buda – Oșești și Albești – Idrici. Cheltuielile totale se cifrează undeva la 100 de miliarde de lei vechi. Plătim o serie de lucrări anterioare și executăm lucrări în continuare pentru ca toți cei care circulă să o facă în siguranță”, a menționat Ciprian Trifan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + twenty =