”Fantezie și culoare” la Grădinița 15 Vaslui

Simpozionul educațional “Fantezie și culoare”, organizat de Grădinița nr. 15, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Vaslui, s-a bucurat de o largă participare. Peste 1.000 de copii din 70 de grădinițe și școli din Vaslui, Bacău, Botoșani, Brăila, Iași, Suceava, Constanța, Timiș, Bihor, Caraș-Severin, București, Vâlcea, Sibiu, Galați, Gorj, Maramureș, Satu Mare, Sibiu, Hunedoara, Buzău, Tulcea, Argeș, Neamț, Arad, Brașov, Suceava, Alba, Bistrița și Dâmbovița au contribuit la reușita evenimentului, ajuns la cea de-a VII-a ediție.

În deschidere, participanții au avut parte de un moment artistic, copiii oferind un adevărat festin prin dans, cântec și poezie.

“Felicit educatoarele de la această grădiniță pentru implicare! S-a observat munca depusă, rezultatele fiind dintre cele mai bune. E o dovadă că școala vasluiană este la înălțime și avem cu ce ne lăuda”, a menționat primarul Vasile Pavăl.

Simpozionul face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat “Simfonia florilor”, care a cuprins și un concurs de pictură, cele mai frumoase lucrări ale copiilor făcând obiectul unei expoziții.

”Activitățile principale ale proiectului sunt concursul național pentru copii «Simfonia Florilor», care are ca scop dezvoltarea abilităților de creație artistico-plastică ale copiilor din grădinițe, învățământul primar și special, și Sesiunea de referate și exemple de bune practici «Fantezie și culoare» pentru cadrele didactice, cu scopul de a valorifica experiența pozitivă în modalități de integrare a activităților artistico-plastice cu celelalte activități didactice, cu participarea directă a cadrelor didactice din județele partenere”, a declarat Ana Todeilă, directoarea Grădiniței nr. 15 Vaslui.

Alături de participanți s-a aflat și inspectorul general școlar adjunct, Cristiana Botan, precum și inspectorii școlari Zoe Popescu și Mihaela Bahman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − ten =