Voluntarii “Solidar”, cu daruri la copiii necăjiți

Mai multe familii din județ au primit daruri din partea Asociației “Solidar”, în cadrul unei campanii umanitare dedicate zilei de 1 Iunie. Cei care doresc să ajute o pot face în continuare prin intermediul voluntarilor ONG-ului vasluian.

Pe 27 mai, voluntarii Asociației “Solidar” Vaslui, coordonați de președintele Ionel Popa, au mers acasă la Ștefania Antoce, din satul Rafaila, care crește singură șase copilași minori.

“Este vorba despre Nectaria – un an și șase luni, Ștefania – cinci ani, Antonio – șapte ani, Marian – opt ani, Cosmina – nouă ani și Larisa – 12 ani. Toți locuiesc într-o căsuță mică la marginea satului. În curte, mai nimic. Tatăl i-a părăsit imediat după nașterea ultimului copil. Noi le-am dus de îmbrăcat, de încălțat, jucării, alimente și dulciuri. Un domn care a ținut să rămână anonim ne-a trimis 30 de perechi de încălțăminte de vară pentru fete. Trei perechi le-am dat Ștefaniei, Cosminei și Larisei. Antonio și-ar dori o bicicletă. Întreaga familie și-ar dori un televizor. Copilul cel mic are otită și mama nu are bani de medicamente, plus că trebuie procurate de la oraș”, a declarat Ionel Popa.

Voluntarii “Solidar” fac un apel la noi toți: “Cei care doresc să contacteze mama o pot face la telefonul 0754/464.714. Deja, mai mulți oameni cu suflet mare au sărit în ajutorul acesteia. Până acum, am primit o bicicletă, am primit și o trotinetă, televizorul e pe drum, va ajunge până pe 31 mai. De asemenea, am primit și 100 de lei. Cum ajunge televizorul, mergem să facem predarea! Mulțumim donatorilor, oameni cu suflet mare!”.

O nouă oprire, un nou caz social. Pe 28 mai, voluntarii au ajuns la Roxana Sălăvăstru, din satul Florești, comuna Poienești.

“Această mamă crește singură trei copilași frumoși cu vârstele între unu și cinci ani. Noi le-am dus lucruri de îmbrăcat, de încălțat, jucării și câteva dulciuri. Cu toții și-ar dori un aragaz cu butelie sau măcar o plită, un frigider și o bicicletă pentru un al patrulea copil de 14 ani – Mădălin Sălăvăstru (frate cu Roxana Sălăvăstru), care era plecat la muncă”, a menționat președintele asociației.

În aceeași zi, echipa “Solidar” a mers la familia Marian Pletosu, din același sat.

“Ei cresc cinci copilași frumoși, cu vârstele între trei și 16 ani. Copiii sunt buni la învățătură. O fetiță e deja la liceu, urmează cei doi băieți. Cheltuielile sunt mari. Noi le-am dus lucruri de îmbrăcat, de încălțat, jucării și câteva dulciuri. Familia ne-a declarat că și-ar dori un aragaz cu butelie sau măcar o plită și un frigider. Cei care pot ajuta ne pot contacta spre a le oferi sprijin”, a spus Ionel Popa.

“Am vizitat și familia Gheorghe-David Ifrim, care crește cinci copilași frumoși, cu vârstele între cinci și 16 ani. Noi le-am dus îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării și câteva dulciuri, în cadrul campaniei noastre umanitare dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, am dăruit două perechi noi de încălțăminte primite din Germania de la un donator care a dorit să rămână anonim. Ei și-ar dori reparații la acoperișul locuinței, un aragaz cu butelie, măcar o plită. Lipsuri ar fi mai multe, dar, neavând curent electric, se rezumă la atât. Cei care pot ajuta ne pot contacta spre a le oferi sprijin”, anunță Ionel Popa.

Tot în satul Florești, voluntarii “Solidar” au trecut și pe la familia Nicu și Elena-Mirela Lemnaru, cu șapte copii, cu vârste cuprinse între trei și 17 ani. Voluntarii le-au adus și lor îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării și dulciuri, donate de oameni cu suflet mare.

“Din discuțiile purtate cu mama copiilor rezultă că și-ar dori un aragaz cu butelie. Cei care pot ajuta ne pot contacta”, a menționat Ionel Popa.

Tiberius Hîncu, un caz deosebit

În același sat din comuna Poienești, membrii “Solidar” au întâlnit un caz social deosebit.

“Domnul Tiberius Hîncu are 47 de ani și are ambele picioare bolnave. Nu se poate deplasa. A suferit numeroase intervenții chirurgicale și a scăpat, pe moment, fără amputații. Are o pensie de 520 de lei, iar soția încasează 1.000 de lei ca supraveghetor. Din aceste venituri trăiesc amândoi. Deocamdată, noi i-am reînnoit cârjele. Mulțumim doamnei doctor Ileana Vogel, din Germania, pentru donație! Tiberius Hîncu și-ar dori foarte mult un cărucior electric. Este dispus să contribuie cu o parte din sumă. Poate fi contactat la telefonul 0720/514.776”, a mai spus Ionel Popa.

Președintele ONG-ului vasluian a adăugat că, fără donațiile oamenilor cu suflet mare, nu ar fi putut ajuta aceste familii: “Mulțumim prietenilor noștri care au făcut donații și cu ajutorul cărora am putut face aceste bucurii în cadrul campaniei noastre umanitare realizate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Pentru donații în bani, noi punem la dispoziție contul IBAN RO95BTRLRONCRT0225705501, deschis la Banca Transilvania, Sucursala Vaslui. Titular cont: Asociația «SOLIDAR», CIF: 32379418. La capitolul «detalii plată», donatorii vor trebui să specifice numele cazului social pe care doresc să îl ajute”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + four =