Asociația Childs Life, de zece ani alături de bârlădeni

Astăzi, câteva sute de copii din Bârlad, beneficiari ai Programului „After School” derulat de Asociația ChildsLife International Olanda, vor desfășura mai multe activități distractive pentru a marca împlinirea a zece ani de activitate locală a ONG-ului. Manifestarea va avea loc în Grădina Publică, începând cu ora 10, în prezența primarului Dumitru Boroș, a viceprimăriței Roxana Miron-Feraru și a consilierilor locali.

„Asociația ChildsLife România, în parteneriat cu ChildsLife International Olanda, a demarat în septembrie 2008 Programul «After School», coordonat în prezent de Mirela Petcu. Prima grupă, formată din zece copii, a fost denumită «AnneNoor 1», în onoarea doamnelor Ans van der Post și Noor Meijer – sponsorii programului, și a fost înființată în incinta Școlii Gimnaziale «Manolache Costache Epureanu» Bârlad. După zece ani de activitate, numărul grupelor «AnneNoor» a ajuns la opt, cooptând în Programul «After School» peste 1.400 de copii din Bârlad (de la școlile «Manolache Costache Epureanu» și «Vasile Pârvan»), precum și de la școlile Berezeni, Hoceni și Oțeleni”, spun reprezentanții Primăriei Bârlad.

Astăzi, nu mai puțin de 411 dintre copii i-au invitat pe edili în Grădina Publică, unde vor picta căsuțe pentru păsări, pe care le vor dărui apoi comunității pentru înfrumusețarea orașului. Totodată, pentru că pe 1 iunie sărbătorim Ziua Internațională a Copilului, micii participanți vor primi diverse cadouri din partea asociației.

La manifestări, vor participa și invitați din Olanda, respectiv Noor Meijer, sponsorul programului, Lida Tuip, manager Program Support, și Ankelien Tuip, voluntar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − fourteen =