Controale vigilente ale inspectorilor DSVSA

Pentru a se evita apariția cazurilor de toxiinfecție alimentară, echipe de inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui participă la o acțiune tematică între 24 mai – 3 iunie.

„În contextul unei afluențe mari de turiști și a creșterii rulajului de marfă pentru unitățile din industria alimentară, verificările se concentrează în zonele de agrement / localitățile de interes turistic în care se organizează anumite evenimente (târguri de vară, pensiuni turistice, parcuri și pavilioane expoziționale în care se organizează festivaluri de tip «street-food», așezăminte de cult unde au loc pelerinaje ocazionate de sărbători religioase etc.). La aceste acțiuni tematice participă medicii veterinari din cadrul DSVSA Vaslui și ai circumscripțiilor sanitare veterinare”, se arată într-un comunicat al DSVSA Vaslui.

Concret, inspectorii sanitari veterinari verifică modul în care sunt respectate cerințele și normele legale privind: igiena și întreținerea spațiilor, facilităților și a echipamentelor de lucru; bunele practici de igienă și de producție; asigurarea trasabilității produselor alimentare; corectitudinea etichetării și a marcării acestora; condițiile de manipulare, transport, depozitare, preparare, expunere și comercializare a produselor alimentare etc.

Verificările vizează unitățile de tip fast-food, depozitele alimentare, supermarket-urile și hipermarket-urile, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie și patiserie, barurile de pe lângă piscine, restaurantele și alte unități de alimentație publică în care se prepară și se servesc alimente.

Reamintim că, la nivelul DSVSA Vaslui, funcționează un serviciu de permanență la care consumatorii pot sesiza nereguli la telefon 0235/421.121, fax 0235/421.278, e-mail office-vaslui@ansvsa.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + ten =