Copiii baschetbaliști, invitați la „Cupa Streetball 3×3”

Dragoș Viuleț și prof. Vlad Sîrbu

Pe 2 iunie, copiii care știu să joace baschet și au vârsta între 6-14 ani, indiferent că sunt fete ori băieți, sunt așteptați la a doua ediție a Cupei „Streetball 3×3”, care va avea loc pe platoul de lângă Hotel Moldova, din centrul Bârladului. Competiția, organizată de Asociația Baschet Club (ABC) „Sonicks Junior”, se adresează grupelor de vârstă 6-8 ani, 9-11 ani și 12-14 ani, din Bârlad, Huși, Vaslui și Galați.

Nu se va juca baschet tradițional, ci streetball, o variantă în care se vor înfrunta câte trei adversari de la fiecare echipă. Pentru că se dorește atragerea cât mai multor copii spre baschet, evenimentul va fi unul inedit: pe toată durata desfășurării meciurilor, atmosfera va fi întreținută de DJ Marchi-Blue. Cupa „Streetball 3×3” va începe la ora 9.30, iar în pauze copiii neînscriși în competiție vor avea ocazia să participe la concursuri de aruncări libere și ștafetă.

„Seria de evenimente de baschet 3×3 marca Sonicks Streetball a început în 2014, când prima astfel de acțiune a avut loc pe terenul de baschet din cadrul Colegiului Național «Gheorghe Roșca Codreanu» Bârlad, cu participarea a 30 de echipe. «Streetball 3×3» a devenit în doar câțiva ani un adevărat fenomen nu numai în Bârlad, ci și în județ, cu 200 de participanți și mulți spectatori de-a lungul edițiilor organizate până acum”, ne-a declarat prof. Vlad Sîrbu, organizatorul evenimentului.

Competiția se va desfășura doar pe parcursul zilei de 2 iunie, până la ora 21. La final, cele mai bune echipe de la fiecare categorie de vârstă vor fi premiate, municipalitatea punând la bătaie suma de 1.000 de lei.

La eveniment va fi prezent și bârlădeanul Dragoș Viuleț (17 ani), actualmente component al echipei 2 de seniori a CSM Steaua București și al echipei de juniori U18, proaspăt campion național cu echipa U18. Tocmai profesorul de sport Vlad Sîrbu i-a remarcat talentul prin anul 2013, când era elev al Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, și l-a antrenat vreme de doi ani, după care s-a transferat la Clubul Sportiv „Cuza Sport” Brăila, iar de acolo la Steaua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 8 =