Șase bârlădeni pentru meciurile România A – England Counties

De luni, lotul național lărgit al „stejarilor” A, selecționata secundă a României, a intrat într-un cantonament de pregătire centralizată. Stagiul are loc între 28 mai – 8 iunie, la Complexul Sportiv Navasart Snagov, județul Ilfov, și are în vedere pregătirea pentru două meciuri test în compania englezilor de la England Counties. În total, au fost convocați 28 de sportivi din țară, atât „stejari” cu experiență, cât și tineri de perspectivă.

Printre aceștia se numără și șase bârlădeni legitimați la echipe din SuperLigă și Divizia Națională de Seniori, dar care și-au început cariera la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar mai apoi au evoluat la Rugby Club Bârlad. Este vorba despre Cristi Marian Chirică (linia a III-a, CSM Știința Baia Mare), proaspătul campion Gabriel Rupanu (mijlocaș la grămadă, Timișoara Saracens), Ștefan Cucoș (centru, CS Tomitanii Constanța), Bogdan Doroftei (linia a III-a, CSA Steaua București), Ionuț Balaban (centru, Dinamo București) și Ștefan Iancu (linia a II-a, CSM București).

Staff-ul tehnic este compus din: antrenorii Thomas Lièvremont și Dănuț Dumbravă, preparatorul fizic Florin Tașcă, kinetoterapeuții Marius Tudosi și Raul Kolea și managerul Iustin Ilioiu. În ceea ce privește cele două meciuri de pregătire în compania britanicilor de la England Counties, primul este programat pentru 5 iunie, ora 19, pe Stadionul Național „Arcul de Triumf” din București, iar al doilea, pe 8 iunie, ora 19, pe același stadion.

England Counties este o selecționată formată din jucători ce evoluează în County Championship (Campionatul Regiunilor) și în cel de-al treilea eșalon valoric (National League 1) din Anglia. Echipa a mai evoluat în România în 2015, când a întâlnit CSM București, pe care a învins-o cu scorul de 28-16, și România A, în fața căreia s-a impus cu 28-20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + six =