Cea mai frumoasă zi: Primăria Vaslui a marcat Ziua Copilului

Expoziții de artă plastică, concursuri de muzică, poezie și dans, recitaluri și spectacole, jocuri interactive, prezentări de modă, desene pe asfalt, face-painting, ateliere de creație, dans și pictură, acestea sunt doar o parte dintre bucuriile unei zile oferite copiilor de municipalitatea vasluiană.

După cum a devenit firesc, inițiativei Primăriei municipiului Vaslui de a dărui copiilor de ziua lor – 1 Iunie surprize dintre cele mai plăcute i s-au alăturat colaboratori inimoși care au făcut posibilă o sărbătoare de poveste: unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal, Asociația Culturală “Domisong”, Palatul Copiilor, Școala de dans “Dance Factory”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Centrul de zi “Bucuria”, Asociația Tinerilor Ortodocși.

Eveniment unic la nivelul municipiului Vaslui, după cum a declarat artistul plastic Ramona Popliuc-Costin, expoziția-concurs „Despre Copilărie, în toate felurile” a adunat pe simezele foaierului primăriei cele mai frumoase gânduri colorate ale elevilor. Nu mai puțin de 130 de lucrări au fost premiate cu diplome și dulciuri. Membrii Cercului de muzică ușoară din cadrul Palatului Copiilor au oferit un recital celor prezenți la vernisaj.

De asemenea, aleile Parcului Copou s-au dovedit neîncăpătoare pentru zecile de desene pe asfalt ale copiilor Centrului de zi “Bucuria” și invitaților lor.

Concursul de poezie, muzică și dans “Copilăria, un basm fără sfârșit” și-a premiat și el câștigătorii pe scena din Centrul Civic. Marcel Iorga – președinte, coregraful Cosmin Crețu, prof. Gabriela Ciubotariu, prof. Gina Radu, prof. Luminița Oatu, prof. Mihaela Loredana Dorofte – membrii juriului de specialitate, au desemnat câștigătorii primei ediții a unui concurs ce se dorește a deveni o tradiție.

Pe aceeași scenă a avut loc o prezentare de modă inedită, ținutele pentru copii preluând culorile drapelului, roșu, galben și albastru.

Centrul Civic a găzduit, în paralel, ateliere de pictură, face-painting, jocuri și concursuri interactive, toți copii implicați bucurându-se la final de diplome, medalii, dulciuri și baloane în toate culorile curcubeului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − eleven =