Încă un sezon în Liga Zimbrilor!

HC Vaslui și-a asigurat locul în viitoarea ediție a Ligii Naționale, după succesul confortabil obținut cu Atletico Alexandria, scor 44-27 (21-13). Pentru formația vasluiană va urma al cincilea sezon consecutiv pe prima scenă handbalistică a țării.

La barajul de menținere/promovare în Liga Zimbrilor, de la Călărași, HC Vaslui nu a avut nicio emoție în fața reprezentantei Diviziei A, Atletico Alexandria, diferența dintre cele două eșaloane fiind vizibilă.

Vasluienii au controlat în totalitate partida, tehnicianul Bozo Rudic mergând chiar pe două echipe. În prima repriză, a fost trimisă “artileria grea”, cu Țenghea în poartă, frații Mihai și Gabriel Bujor în teren, alături de Nicușor Ungureanu. Surpriza plăcută a fost consemnată în repriza a doua, când antrenorul sârb a lăsat pe teren jucătorii mai puțin folosiți în campionat. Și ei au demonstrat că sunt cu câteva clase peste adversar, câștigând repriza cu scorul de 23-14. Barac a fost MVP-ul reprizei, marcând din toate pozițiile.

Victoria a fost mai mult decât confortabilă, scor 44-27, aducând biletul oficial pentru HC Vaslui, care va evolua încă un sezon în Liga Zimbrilor, al cincilea consecutiv de la promovarea din vara lui 2014.

Greul vine de acum încolo, iar autoritățile locale vor fi nevoite să se miște rapid pentru formarea unei echipe care să scape suporterii de grijile barajului. Vasluiul are nevoie și de un antrenor și de jucătorii necesari să pună echipa în partea superioară a clasamentului.

Din această vară, echipa va rămâne fără frații Bujor, precum și fără aportul lui Adrian Țenghea, care a semnat cu Minaur, în timp ce Nicușor Ungureanu va pleca la Făgăraș. Nici tehnicianul Bozo Rudic nu va mai continua la gruparea vasluiană. Pe lista plecărilor se regăsesc și alți jucători, care încă nu și-au oficializat transferurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 7 =