Noi lucrări edilitare: Canalizare și rețea de apă pe zeci de străzi din Bârlad

O parte dintre gospodăriile bârlădene care nu au apă potabilă la robinete ori acces la rețeaua de canalizare vor beneficia de aceste utilități cu eforturi financiare de la bugetul local. 

În ședința de joi, 31 mai, cei 21 de consilieri bârlădeni au votat un proiect de hotărâre privind „aprobarea executării lucrărilor de alimentare cu apă și de canalizare pe unele străzi din Bârlad, finanțate din bugetul local, de către SC Aquavas SA Vaslui, filiala Bârlad”. Este vorba despre străzi sau fundături care nu au fost incluse în proiectul „Extindere rețea canalizare menajeră în cartierele Munteni și Podeni”, aflat în execuție cu bani împrumutați de la CEC Bank, nici în proiectul „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare a apelor uzate din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și orașul Negrești”, care trebuia realizat prin POS Mediu și a fost mutat pentru finanțare prin POIM 2014-2020, dar care se lasă așteptat.

„Oportunitatea prezentului proiect de hotărâre este determinată de urgența lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare pe unele străzi din Bârlad, ca urmare a deselor solicitări ale cetățenilor, precum și de întârzierea foarte mare a implementării programului POIM, finanțat din fonduri europene. Primăria Bârlad a solicitat operatorului SC Aquavas SA Vaslui scoaterea mai multor străzi din programul de modernizare, extindere și reabilitare privind alimentarea cu apă și canalizarea, ale cărui lucrări nu au fost începute și nici nu se întrevede o perspectivă rezonabilă”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul Dumitru Boroș.

Potrivit anexei atașate la proiectul votat pe 31 mai, canalizarea menajeră va fi introdusă pe străzile: Iorgu Radu (554 de metri), Alexandru Vlahuță (300 m), Florilor (54 m), Înfrățirii (56 m), Fundătura Ardeal (100 m), Vasile Voiculescu (365 m), cartier Mihai Eminescu, inclusiv strada Veronica Micle (1.500 m), Traian Vuia (176 m), Ion Neculce (300 m), Alexandru Philippide (148 m), Fundătura Iorgu Juvara 1 (56 m), Ion Codrescu – nr. 32-38 (80 m), 1 Mai (50 m), Gheorghe Marinescu (60 m) și Aleea Decebal (170 m).

Rețeaua de apă potabilă va fi introdusă pe străzile: Muzelor (450 m), Olteniei (100 m), Alexandru Vlahuță (500 m), Crișan (100 m), Metalurgiei (1.200 m), Fundătura Ardeal (100 m), Gheorghe Doja ^ Constantin Costache (la Școala „Stroe S. Belloescu” – strada Nicolae Bălcescu) – 1.000 m, cartier Mihai Eminescu, inclusiv strada Veronica Micle (1.000 m), Ion Codrescu – nr. 32-38 (80 m), Milcov (150 m), Traian – între Milcov și Elena Doamnă (380 m), Căpitan Grigore Ignat intersecție cu Grigore Ghica și locuințe sociale (400 m) și Aleea Decebal (170 m).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − eleven =