Ședința CL Huși, un pic mai zâmbitoare

În cadrul unei întâlniri ceva mai relaxate, aleșii locali hușeni au votat aproximativ 40 de proiecte de hotărâre. Cele mai multe dintre ele se referă la modernizarea străzilor din oraș. Au fost aprobate și listele de prioritate pentru apartamentele ANL și terenurile de case.

Ședința ordinară pe luna mai a Consiliului Local (CL) Huși a fost una marcată de eficiență, zâmbete și numeroase proiecte votate, mare parte dintre ele privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii din oraș.

După stabilirea ordinii de zi, care a cuprins 39 de proiecte de hotărâre, două dintre ele fiind introduse suplimentar, aleșii au trecut la treabă și, în puțin peste o oră, au analizat și votat totul. Tot acum, aleșii locali au făcut cunoștință cu doi noi colegi: Costică Zlatan, din partea PMP, care l-a înlocuit pe Cosmin Filip, exclus din partid, și Georgeta Giosu (PSD), care i-a luat locul Maricicăi Bucos, demisionară.

După ce noii consilieri au depus jurămintele, s-a continuat discutarea și votarea proiectelor de hotărâre. Unul dintre cele mai importante a fost cel referitor la aprobarea programului de reparații străzi pentru acest an, primarul Ioan Ciupilan aducând o veste bună pentru locuitorii cartierului Dric 3: se va așterne strat de piatră pe străzile Nicolae Malaxa, Ioan G. Vîntu, G-ral Dr. Aviator Victor Atanasiu și Adam Bălțatu. Proiectul prevede și modernizarea străzilor Drum Recea, Aleea acces parc Recea, Viilor, A.I. Cuza (spate BRD și Bibioteca Municipală), Alee legătură A.I. Cuza – Sf. Gheorghe, Ioan Vodă cel Viteaz.

Tot la capitolul infrastructură, aleșii locali și-au dat avizul pe Studiul de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Modernizare prin asfaltare străzi în municipiul Huși”. Sunt prevăzute lucrări de modernizare pe 14 străzi, multe dintre ele din zona Dobrina.

De menționat că, nu de puține ori, pe parcursul ședinței, discuțiile au fost acompaniate de zâmbete și mici ironii între consilierii liberali și edilul-șef, însă pentru ca lucrurile să nu dureze foarte mult, primarul Ciupilan îi atrăgea atenția președintelui de ședință, Cristinel Popa (PSD): “Pierzi șampania, domnule președinte!”, invocând un pariu în legătură cu durata întâlnirii.

Pe partea economică, aleșii au avizat, printre altele, aprobarea execuției bugetului local și a bugetului instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii și subvenții, precum și o rectificare a bugetului local cu suma de 507.000 de lei din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean Vaslui.

Terenuri și locuințe pentru tineri

Consilierii și-au dat avizul și pe proiectul de hotărâre privind “aprobarea ordinii de prioritate a cererilor depuse conform Legii nr. 15/2003, republicată, modificată și completată”. Potrivit documentului, în total, 45 de tineri vor primi câte un lot de 300 de metri pătrați în cartierul Dric 3, în folosință gratuită, pentru construirea unei locuințe.

Vot favorabil a primit și “proiectul de hotărâre pentru aprobarea listei privind ordinea de prioritate în soluționarea cererilor depuse în vederea obținerii unei locuințe ANL”. 32 de tineri vor primi astfel de apartamente.

În ceea ce privește Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian”, consilierii și-au dat avizul pentru constituirea Comisiei de concurs și a Comisiei de soluționare a eventualelor contestații la concursul organizat pentru ocuparea postului de director medical.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − three =