Speranțe pentru necăjiții județului: Americanii au descins la Dragomirești!

Fundația “Somerset”, din Kansas – SUA, vine în sprijinul persoanelor aflate în situații de marginalizare socială, de la vârstnici rămași fără sprijinul familiei și copii cu handicap sau boli grave, până la adolescenți proveniți din familii defavorizate. De acum înainte, îi vor ajuta și pe locuitorii comunei Dragomirești.

Elsa Brown, președinta unei fundații de peste ocean, “Somerset” (din statul american Kansas), alături de o numeroasă delegație, a vizitat, zilele trecute, comuna Dragomirești, urmărind să identifice persoanele marginalizate (cazuri sociale și/sau medicale) care pot intra în atenția organizației în vederea acordării unui ajutor determinant.

Primarul Dănuț Iacob, alături de Elsa Brown

Misiunea Fundației “Somerset”, care are activități de succes și în Guatemala, Honduras, Mexic, Irak, Kenya și Republica Dominicană, este aceea de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor și comunităților defavorizate din mediul rural și urban, prin promovarea educației și oferirea de servicii sociale la cele mai înalte standarde. La Dragomirești, delegația a vizitat oameni necăjiți din toate satele componente.

“În România, avem activități doar în două zone, Slobozia și Dragomirești. Cred că există multă nevoie aici, dar pot spune că domnul primar face deja o treabă foarte bună. Suntem fericiți că ni s-a oferit această oportunitate de a ajuta. Cel mai dificil caz este al unei persoane care nu poate merge”,  a spus Elsa Brown.

“Noi am făcut demersuri pentru identificarea cazurilor speciale. Alături de reprezentanții fundației, am vizitat fiecare caz în parte și astfel am putut identifca problemele fiecărei familii. Le suntem recunoscători și le mulțumesc anticipat. Sunt convins că vor face tot posibilul. Marea majoritate a familiilor au mari probleme de sănătate, au copii bolnavi, cu handicap și nu numai. Sunt familii fără energie electrică, fară posibilități materiale. Sperăm să facem o faptă bună. Am trimis din cadrul primăriei o comisie formată din cinci persoane pentru a identifica familiile cele mai vulnerabile. Pe rând, o să facem ceva pentru fiecare, mai târziu sau mai devreme”, a declarat Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 10 =