Târgul de jucării

Peste 800 de copii au fost prezenți în parcul Copou pentru a participa la cea de-a patra ediție a Târgului de jucării, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale (CJPCCT), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria municipiului Vaslui.

Numeroasele jucării pe care copiii le-au adus au făcut obiectul unei “târguieli”, schimb sau vânzare, în vederea inițierii celor mici în spiritul antreprenorial, dar marea majoritate au fost donate copiilor din Dodești și Viișoara.

Atmosfera a fost întreținută prin spectacole de improvizație susținute de actorul vasluian Vlad Gălățianu și trupa “Improvisneyland”. Centrul Cultural “Podul Înalt” Muntenii de Jos a prezentat spectacolul de păpuși “Căsuța Iepurașului”. Pe toată durata târgului, trupa ”Funny Art” și 130 de voluntari, liceeni vasluieni, au redescoperit pentru toți cei prezenți jocurile uitate.

“Putem spune că ne-am îndeplinit obiectivul. 800 de tineri au fost aici. Obiectivul a fost interacțiunea față în față, ieșirea din casă, lucru care s-a și întâmplat. Avem un stand plin cu jucării donate care vor ajunge la copiii din Dodești. Cred că vom face în așa fel încât o parte din jucării să ajungă și la copiii din Viișoara, pentru că s-au adunat foarte multe. Ne bucurăm că și în acest an manifestarea noastră a avut impact și am văzut atât copiii, cât și părinții bucurându-se de eveniment. Le mulțumim tuturor participanților și, în mod deosebit, celor care au răspuns apelului nostru de a dona jucării pentru copiii din mediul rural. Mulțumesc colegilor mei pentru totala implicare, precum și celorlate instituții coorganizatoare”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − seven =