Astronomii amatori sunt așteptați cu surprize: Școala de vară „Descoperă Universul!”

Observatorul Astronomic din Bârlad va organiza în această săptămână a VII-a ediție a Școlii de vară „Descoperă Universul!”.

În intervalul 6-9 iunie, Observatorul Astronomic și Astroclubul „Perseus” al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad organizează, pentru al șaptelea an consecutiv, Școala de vară „Descoperă Universul!”. Prezentările se vor desfășura după un program bine stabilit. Începând cu după-amiaza de miercuri, 6 iunie, și până sâmbătă, 9 iunie, între orele 18.30-21.30, se vor desfășura cursuri de astronomie, concursuri și experimente, iar după ora 21.30, cursanții vor participa la observații astronomice. Activitatea se va desfășura la sediul muzeului din strada Republicii nr. 235, unde este Observatorul Astronomic. Joi, 7 iunie, cursurile se vor desfășura la Planetariu, care este situat în Pavilionul „Marcel Guguianu”.

„Școala de vară de astronomie reprezintă cel mai potrivit moment pentru promovarea și popularizarea astronomiei în rândul tinerilor, elevilor și a publicului larg. Timp de patru zile, membrii Astroclubului «Perseus» vor susține cursuri pentru o gamă variată de public (elevi, liceeni, studenți etc.) adaptate pe înțelesul tuturor. La finalul Școlii de vară, toți cei care au participat vor primi diplome de participare”, ne-a declarat muzeograful Ciprian Vîntdevară.

Potrivit programului, miercuri, de la ora 18.30, va avea loc deschiderea oficială a Școlii de vară, iar la 18.45, prezentarea concursului „Space Engineers”. În următoarele zile, vor fi vizonate filme documentare și se vor organiza sesiuni de observații astronomice. De asemenea, vor fi susținute prezentări precum „Stelele și spațiul cosmic”, „Nume pe cer”, „Clasificarea stelelor. Diagrama hertzsprung-rusell”, „Elemente de teoria relativității restrânse”, „Călătoria în timp este posibilă?”, „Spectroscopia în astronomie” etc. Sâmbătă, de la ora 21.30, va avea loc festivitatea de încheiere, în cadrul cărei se va realiza un sondaj de opinie, se vor exprima concluziile și se vor acorda diplome de participare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 19 =