„Cel mai bun alergător”

Peste 200 de copii din Bârlad și județele Iași, Bacău, Vrancea, Brăila, Galați și Teleorman s-au întrecut în cadrul Concursului regional de cros.

 Pe 26 mai, Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad a organizat Concursul regional de cros „Cel mai bun alergător”, în cadrul proiectului educațional „Sportul nu are vârstă”. Potrivit coordonatorilor, profesorii Mariana Florescu, Lucian Stoica și Carmen Bighiu, competiția a avut următoarele obiective: formarea unor deprinderi motrice la copii, dezvoltarea condiției fizice, întărirea sănătății prin sporirea capacității de efort, dezvoltarea capacității de comunicare și socializare a elevilor, dezvoltarea gustului pentru competiție și a spiritului de fair-play.

Concursul s-a desfășurat pe aleile din incinta Grădinii Publice, pe categorii de vârstă, atât la fete, cât și la băieți. În total, au alergat mai mult de 200 de elevi din cadrul unităților partenere în proiect: Școala nr. 1 Șendreni (județul Galați), Școala „Ștefan cel Mare” Focșani (Vrancea), Liceul de Arte „Haricleea Darclee” Brăila, Școala Scobinți (Iași), Clubul Sportiv Școlar Bacău, Școala Țîmboești (Vrancea), Școala „Zaharia Stancu” Roșiori de Vede (Teleorman), Școala „Ștefan cel Mare” Vaslui, Școala nr. 1 Sălceni (Vaslui), Școala „Teodor Medeleanu” Ciocani (Vaslui), Școala „Stroe S. Belloescu” Bârlad, Școala „Principesa Elena Bibescu” Bârlad și Școala „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad.

„Câștigătorii au primit medalii, diplome și câte un tricou din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret. Toți participanții au primit dulciuri și apă. Le mulțumim directorilor Mariana Balan și Georgel Bradu, care ne-au sprijinit în organizarea și sponsorizarea acestui concurs. De asemenea, le mulțumim profesorilor implicați și celor care s-au deplasat la Bârlad, dar și părinților care au înțeles că sportul, mișcarea în general, înseamnă viață. Felicitări premianților și tuturor elevilor care au participat la această frumoasă competiție!”, ne-a declarat prof. Carmen Bighiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 3 =