Gimnastele CSS Bârlad, alături de marii campioni

Zece dintre gimnastele legitimate la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad au prezentat două exerciții demonstrative în fața “legendelor” gimnasticii românești.

Pe 27 mai, Federația Română de Gimnastică (FRG), în parteneriat cu Radio ZU, a organizat „Forza Gym”, primul eveniment dedicat “gimnasticii pentru toți”. Manifestarea a avut loc în fața Palatului Culturii din Iași, unde publicul larg a fost invitat să facă mișcare în aer liber, alături de campionii olimpici, mondiali și europeni ai gimnasticii românești, dar și de antrenorii care i-au consacrat. Vorbim despre Octavian Bellu, Marius Urzică, Sandra Izbașa, Monica Roșu, Larisa Iordache, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Andrei Groza, Adelin Kotrong și Roland Modoianu, care i-au îndemnat pe copii, tineri și vârstnici să participe la un antrenament „altfel”.

Au fost invitați și copii din cadrul mai multor cluburi sportive școlare din țară, care au prezentat momente de gimnastică artistică, aerobică și ritmică. CSS Bârlad a mers cu zece gimnaste în vârstă de 9 și 10 ani, respectiv Ioana Balan, Anastasia Balaur, Ilinca Balan, Bianca Iacob, Amalia Balan, Andra Donose, Bianca Balan, Beatrice Irimescu și Otilia Iordache, care au prezentat două momente artistice presărate cu elemente din gimnastică. Micuțele sportive au fost însoțite de antrenorii Ana Maria și Liviu Iordache.

„Evenimentul a fost organizat de FRG pentru promovarea sportului, în special a gimnasticii, și a fost transmis live pe internet. Au participat copii de la toate cluburile de gimnastică din Moldova, respectiv CSM Onești, SCM Bacău, CSS Focșani, CSS Bârlad, CSG Gimnis Iași, CSS Anghel Saligny Iași, dar și de la CSS Buzău. Dintre cele zece fetițe cu care ne-am deplasat la Iași, câteva sunt bursiere ale Programului «Țară, țară, vrem campioane!», sponsorizat de OMV Petrom și sprijinit de mari campioane ale țării, precum Nadia Comăneci, Andreea Răducan, Lavinia Miloșovici, Simona Amânar, Gina Gogean, Sandra Izbașa, dar și de antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang”, ne-a declarat antrenoarea Ana Maria Iordache.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 9 =