Grație și veselie la Teatrul de Vară

Dansul și culoarea s-au numărat printre atributele celei de-a VI-a ediții a Festivalului Interjudețean de Gimnastică și Dans ”Speranța”, organizat de Grădinița nr. 3 Vaslui.

Scena Teatrului de Vară Vaslui a găzduit cea de-a VI-a ediție a Festivalului de gimnastică și dans ”Speranța”, organizat de Grădinița nr. 3, în parteneriat cu Primăria Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), Palatul Copiilor, Asociația Județeană “Sportul Pentru Toți”, Asociația Învățătorilor, Asociația ”O șansă în țara Piticilor” și alte instituții școlare și preșcolare din județ.

Pe scenă au urcat 60 de formații și ansambluri, cu peste 1.200 de copii, care s-au întrecut în frumusețea costumelor și în grația mișcărilor. Membrii juriului au evaluat cu profesionalism fiecare evoluție în parte, dar aprecierile cele mai calde au venit, firește, din partea spectatorilor, părinților și bunicilor.

“Concursul organizat de noi reprezintă o pledoarie pentru dans, pentru mișcare. Dansul înseamnă implicare și responsabilitate, copilul învățând să se adapteze în grup, să respecte regulile, să asculte, să-și ajute echipa la nevoie, să o încurajeze, să trăiască spiritul de competiție. Dansul este o modalitate eficientă de petrecere a timpului liber, iar un copil care se mișcă mult este un copil sănătos, un copil vioi, cu randament în tot ceea ce face. Dansul exprimă eleganță, siguranță, expresivitate și contribuie la formarea unei ținute frumoase, corecte, conferind mișcărilor suplețe, grație și agilitate. Sunt motive suficiente că să afirmăm că, indiferent de rezultatele obținute în urmă jurizării, toți copiii care au participat la festival au fost câștigători“, a spus profesoara Cristina Lefter, directoarea Grădiniței nr. 3 Vaslui.

Prezent la deschiderea festivalului, viceprimarul Dragoș Cazacu i-a asigurat pe toți cei prezenți, părinți și cadre didactice deopotrivă, de sprijinul Primăriei municipiului Vaslui în toate activitățile școlare și extrașcolare, neuitând să le adreseze celor mici calde urări cu pilejul Zilei Internaționale a Copilului.

”Festivalul a luat naștere în 2012, iar de atunci crescut de la an la an, nu numai numeric, ci și calitativ. Am apreciat de fiecare dată evoluțiile copiilor, numere noi și costumații spectaculoase, care au constituit o adevărată explozie de fantezie și culoare. Am văzut în fiecare an foarte mulți copii evoluând în fața dumneavoastră cu pasiune, dorință și perseverență. Pentru acest lucru le mulțumim! Mulțumim atât copiilor și cadrelor didactice, cât și dumneavoastră, dragi părinți, care ne-ați fost alături mereu prin sprijinul financiar în achiziționarea minunatelor costume!”, a completat profesoara Zoe Popescu, inspector pentru învățământul preșcolar în cadrul ISJ Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =