Premiul special la „Shakespeare School Essay Competition”

Diana Angheluță

O elevă a Școlii „George Tutoveanu” Bârlad, care s-a numărat printre cei 15 semifinaliști ai Concursului național de creație în limba engleză „Shakespeare School Essay Competition”, a revenit acasă cu Premiul special.

 Cu două zile înainte de a împlini 12 ani, o elevă a clasei a V-a A din cadrul Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” Bârlad a primit un frumos cadou din partea Asociației „Shakespeare School pentru Educație” București. Este vorba despre Diana Angheluță, care studiază intensiv limba lui Shakespeare (patru ore pe săptămână) și care s-a numărat printre cei 15 semifinaliști la categoria sa de vârstă (11-14 ani) ai Concursului național de creație în limba engleză „Shakespeare School Essay Competition”.

Bârlădeanca a fost răsplătită cu Premiul special, un voucher în valoare de 100 de lei pentru înscrierea la un curs de vară la Shakespeare School, un rucsac, un tricou și diverse cărți. În cazul în care Diana își plătește singură o tabără în țară sau în Marea Britanie, organizatorii îi asigură biletul de avion.

Tot ce a avut de făcut pentru acest premiu a fost să compună un eseu de 200 de cuvinte cu tema „Message to my future self” („Mesaj către mine din viitor”), pe care să-l înscrie în concurs. Nu mai puțin de 4.100 de eseuri au fost trimise din întreaga țară la cele două categorii de vârstă (11-14 ani – elevi de gimnaziu și 15-19 ani – elevi de liceu), iar după jurizare au fost afișați cei 15 semifinaliști de la fiecare categorie. Deși de la „George Tutoveanu” Bârlad au participat 12 elevi, toți pregătiți de profesoara Mihaela Teodorescu, doar Diana Angheluță a intrat în semifinală.

Pe 19-20 mai, toți semifinaliștii au fost chemați la un scurt interviu în limba engleză la sediul Shakespeare School din București, în urma căruia organizatorii au decis premianții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 5 =