Opt sensuri giratorii în Bârlad

Dacă, acum câteva luni, își propunea să amenajeze doar trei sensuri giratorii, municipalitatea bârlădeană trage nădejde să realizeze opt.

 Duminică, 3 iunie, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat în ce stadiu se află diverse proiecte depuse pentru finanțare, aflate în pregătire sau în execuție. Edilul șef s-a referit și la chestiunea sensurilor giratorii, a căror amenajare ar duce la fluidizarea traficului rutier în zonele critice din oraș.

„Suntem orașul care nu are niciun sens giratoriu! Încercăm să realizăm două prin fonduri de la bugetul local, la intersecția străzilor Vasile Lupu – Nicolae Bălcescu și la Gura Leului, trei pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, la intersecțiile Căpitan Grigore Ignat – Vasile Pârvan, Marcel Guguianu – Vasile Pârvan și la Piața «Sf Ilie», și trei prin Compania Națională de Investiții”, a declarat edilul.

În ceea ce privește cele trei giratorii ce ar urma să fie finanțate de Compania Națională de Investiții, acestea ar trebui să fluidizeze traficul rutier de pe bulevardul Republicii. Primul va fi amenajat la intersecția cu strada Popa Șapcă (care duce la Școala „Principesa Elena Bibescu”), al doilea la intersecția cu strada General Vasile Milea (zona Confecții) și al treilea în zona BCR, adică la intersecția cu străzile Marcel Guguianu și Constantin Hamangiu.

În primăvara lui 2017, primarul anunța că ar vrea să fie amenajate măcar trei astfel de giratorii. În ședința din martie anul trecut, consilierii locali au aprobat alocarea sumelor necesare realizării studiilor de fezabilitate, 30.000 de lei pentru fiecare. Atunci se vorbea despre cele trei sensuri ce se doreau a fi realizate prin Compania Națională de Investiții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × five =