„Cupa Streetball 3×3”, o nouă ediție reușită

Nu mai puțin de 20 de echipe de baschet din Bârlad și Huși s-au întrecut în cadrul celei de-a doua ediții a Cupei „Streetball 3×3”, desfășurate la Bârlad.

 Pe 2 iunie, copiii între 6-14 ani și care știu să joace baschet au fost invitați la ediția a II-a a Cupei „Streetball 3×3”, care a avut loc pe platoul de lângă Hotel Moldova, din centrul Bârladului. Competiția a fost organizată de Asociația Baschet Club (ABC) „Sonicks Junior” și s-a desfășurat pe două grupe de vârstă, respectiv 9-11 ani și 12-14 ani. În total, au răspuns „prezent” 20 de echipe mixte (fete și băieți) din Bârlad și Huși, câte zece la fiecare categorie de vârstă.

Nu s-a jucat baschet tradițional, în care o echipă are pe teren cinci sportivi, ci streetball, o variantă de stradă, în care s-au înfruntat trei adversari de la fiecare echipă. După ce, pe parcursul întregii zile, s-a jucat meci după meci, după-amiază târziu s-au desemnat și câștigătorii. La grupa 9-11 ani, pe locul I s-a clasat CSM Huși, pe locul II – Champions Bârlad și pe locul III – Orions Bârlad. La categoria 12-14 ani, pe primul loc s-a situat Bulls Bârlad, pe locul II – CSM Huși și pe locul III – Orions Bârlad.

„Concursul de ștafetă organizat în afara Cupei «Streetball 3×3» a fost câștigat de Andrei Poenescu, din cadrul clubului nostru, iar concursul de aruncări libere la coș a fost câștigat de Sabin Apetrei, tot de la noi. Ambii fac parte din grupa de vârstă 9-11 ani. La finalul evenimentului, primele trei echipe câștigătoare de la ambele categorii au fost răsplătite cu diplome și cupe și, pentru că tocmai trecuse Ziua Internațională a Copilului, au primit și diverse cadouri”, ne-a declarat prof. Vlad Sîrbu, organizatorul evenimentului sportiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =