Elevii de la LPS ”Aleg viața!”

În săptămâna ”Școala Altfel”, la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui s-a desfășurat o activitate în cadrul Campaniei de prevenire a accidentelor rutiere ”Alege viața!”. În acest sens, au colaborat Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului, reprezentat de subcomisar Anca Ranghiuc, Penitenciarul Vaslui – Serviciul Educație, reprezentat de Alexandru Stroescu, Asociația Națională pentru Sprijinirea Victimelor și Prevenirea Accidentelor Rutiere, reprezentată de președintele Oana Baciu, dr. Bianca Alexandra Spînu, în calitate de voluntar (victimă a unui accident rutier produs în anul 2011, în urma căruia a suferit vătămări corporale foarte grave), și LPS, reprezentat de directoarea Ramona Pavel.

De la Penitenciarul Vaslui au fost prezente și patru persoane private de libertate, condamnate în urma producerii unor accidente rutiere soldate cu victime (ucidere din culpă), pentru conducere fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice.

Beneficiarii activității au fost elevii claselor IX-XII, prezenți în număr foarte mare, cărora li s-au transmis povești impresionante și emoționante de viață, din care au înțeles că este foarte important să respecte regulile de circulație. Ei sunt chiar la vârsta la care doresc să obțină permisul de conducere și trebuie să înțeleagă că viața are prioritate și că atât viețile lor, cât și ale celorlalți participanți la trafic sunt foarte importante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 4 =