”Fotbal infinit” se joacă pe teren

Cel mai recent film al regizorului vasluian Corneliu Porumboiu, ”Fotbal infinit”, a fost transpus în realitate de fotbaliștii de la Rapid Brodoc, care au ținut cont de reguli noi.

Agitație mare pe terenul de antrenament din Complexul sportiv al Vasluiului. Două echipe de amatori au ”populat” zona pentru a juca fotbal după regulile impuse de Laurențiu Ginghină, eroul principal din cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu, ”Fotbal infinit”.

”Am ținut să punem în practică regulile prezentate în film. Spre deosebire de peliculă, unde le-am complicat, aici le-am simplificat și le-am adus la un nivel practic, jucabil, cum s-ar spune”, a declarat Laurențiu Ginghină.

La Vaslui, meciul demonstrativ s-a disputat între echipele de veterani și tineret de la Rapid Brodoc și s-a încheiat cu scorul de 7-3. La meci a asistat și un ziarist francez, Pierre Boisson, care a ținut să joace și el după noile reguli.

”Cu această ocazie, Pierre Boisson s-a declarat încântat de aspectul orașului Vaslui și de locuitorii acestuia. Astfel, echipa din Brodoc devine prima din județul Vaslui la care a evoluat un jucător din Franța. Pierre Boisson a fost extrem de impresionat de noul fotbal, despre care a afirmat că păstrează spiritul original, că are reguli mai simple și că este mai ușor de jucat decât fotbalul FIFA. După meciul demonstrativ, jurnalistul francez a avut un schimb de păreri cu jucătorii echipei din Brodoc, în special cu antrenorul-jucător Florin Roiu, precum și cu arbitrul partidei, Alin Modoranu”, a completat Laurențiu Ginghină.

Jurnalistul s-a întors în Franța pe 29 mai, în același avion cu Laurențiu Ginghină, care în perioada 29-31 mai a participat, la Paris, cu sprijinul Institutului Cultural Român, la lansarea filmului “Fotbal infinit”, precum și la activități de promovare a noului fotbal. Ginghină a acordat două interviuri, unul pentru un post de radio specializat în fotbal, aparținând trustului Society, și un altul filmat pentru cunoscutul post de televiziune internațional TV5 Monde.

Noul fotbal a avut parte de o primire extrem de pozitivă în Franța. În acest moment se depun eforturi pentru organizarea unui meci demonstrativ după regulile noului fotbal și la Paris, cu participarea unor vedete ale fotbalului francez.

Vasluianul Laurențiu Ginghină este personajul principal al filmului ”Fotbal infinit” și creatorul unui nou tip de fotbal, din care s-a eliminat regula ofsaidului și au fost adăugate marcaje pe teren, plus alte reguli, extrem de simple.

Următoarea partidă după regulile lui Ginghină va avea loc pe 8 iunie, în Anglia, pe terenul primului club de fotbal din lume, Sheffield FC, înființat în anul 1857.

”Fotbal infinit” a fost lansat în februarie, la Festivalul de film de la Berlin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × two =