Alergătorii de azi, atleții de mâine

Peste 80 de copii s-au întrecut pe aleile Grădinii Publice Bârlad, în cadrul primei ediții a crosului „Olympic Day”. Cei care vor să continue să alerge, dar la un nivel profesionist, sunt așteptați să se înscrie la Clubul Sportiv Școlar Bârlad.

 Anual, în intervalul 17-24 iunie, la nivel internațional, se sărbătorește „Olympic Day” (Ziua Olimpică), marcată prima dată în 1894, pentru a celebra „nașterea” Jocurilor Olimpice moderne pe 23 iunie 1894, la Sorbonna, Paris. Scopul principal a fost promovarea sportului pe întreg mapamondul, indiferent de vârstă, sex și abilități sportive.

La Bârlad, „Olympic Day” 2018 a fost marcată pe 3 iunie, începând cu ora 10, în Grădina Publică. Peste 80 de elevi, cei mai mulți din comunele învecinate, dar și de la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” și Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad – secția Atletism, au dat curs invitației de a face sport. Ei au alergat pe aleile Grădinii Publice, în cadrul crosului „Olympic Day”, desfășurat pe următoarele categorii: clasele I-II, clasele III-IV, clasele V-VI și clasele VII-VIII, feminin și masculin.

„Am premiat cei mai rapizi zece alergători de la fiecare categorie. Celor care au ocupat locurile I, II și III li s-au acordat medalii, șepci și tricouri, iar cei de pe locurile IV-X au primit medalii și tricouri, toate oferite de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui și CSS Bârlad. Pe această cale, vreau să le adresez o invitație tuturor copiilor cu vârsta peste opt ani să se înscrie la secția Atletism a CSS Bârlad”, ne-a declarat prof. Vlad Sîrbu.

La buna desfășurare a crosului au vegheat profesorii Vlad Sîrbu și Lucian Bolgar, ambii antrenori în cadrul secției Atletism a CSS Bârlad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + four =