Conferință de presă la primărie: Ce se mai întâmplă în Bârlad?

Dumitru Boroș

Prin intermediul unei întâlniri cu jurnaliștii, edilul șef al Bârladului, Dumitru Boroș, a adus la cunoștința publicului principalele proiecte aflate în derulare ori tocmai depuse pentru finanțare.

Zilele trecute, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat în ce stadiu se află diverse proiecte depuse spre finanțare, aflate în lucru (urmează să fie propuse pentru finanțare) sau aflate în execuție.

„Circulă prin oraș zvonuri cum că la nivelul Primăriei Bârlad nu se întâmplă nimic sau sunt lucruri neînsemnate. Precizez, încă o dată, proiectele depuse pentru finanțare: «Creșterea eficienței energetice a clădirii Secției Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”», «Consolidarea, modernizarea și dotarea Școlii Profesionale din str. Republicii nr. 318 (fost nr. 392) din cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”», «Consolidarea, modernizarea și dotarea corpurilor B, D și E ale Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”», «Dotarea Grădiniței nr. 4», «Construire sediu nou Grădinița cu Program Prelungit nr. 5, str. Mihail Kogălniceanu», «Modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8», «Construire creșă cu trei grupe» pe strada Mircea cel Bătrân și «Consolidarea Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu”». Aici vorbim de proiecte care au fost depuse în termenul prevăzut de lege și care urmează să fie evaluate și pentru care, în cel mai bun caz, vom fi chemați la semnarea finanțărilor. Pentru creșă am semnat deja această finanțare, la Secția Pediatrie s-a trecut de două evaluări și urmează să fim chemați pentru a semna proiectul”, a declarat primarul.

În continuare, Boroș a vorbit despre proiectele aflate în lucru, enumerându-le pe scurt. Primul este „Planul de Mobilitate  Urbană Durabilă 2017-2030”, în valoare de 10 milioane de euro, cel mai important și ambițios. Ultima zi de depunere pentru finanțare este 21 iunie. Urmează investiții care vor fi propuse pe Axa 13 – POR 2014-2020, printre acestea numărându-se reabilitarea Grădinii Publice, consolidarea și modernizarea sălii de sport a orașului, crearea unui centru de zi pentru vârstnici în fosta centrală termică de lângă sala de sport, modernizarea și extinderea rețelelor de iluminat public, consolidarea, modernizarea și extinderea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” și construirea unui corp nou la spital pentru secțiile Psihiatrie, Pneumologie Acuți, Pneumologie Cronici și TBC. De asemenea, se lucrează la consolidarea, modernizarea și extinderea infrastructurii Școlii de Arte „N.N. Tonitza”, la actualizarea „Strategiei de dezvoltare a Bârladului pentru perioada 2018-2025”, la înființarea și dotarea unei creșe cu patru grupe pe strada 1 Decembrie și la realizarea Planului Urbanistic General al municipiului.

Nu în ultimul rând, Boroș a trecut în revistă investițiile aflate deja în execuție: “Este vorba despre construirea sălii de sport a Școlii Gimnaziale «Episcop Iacov Antonovici», asfaltarea a patru străzi din Zona Gării (Doctor Bogdan Bagdasar, Bicaz, Ioan Vodă și Poșta Veche), achiziționarea și montarea serei orașului, extinderea rețelei de gaze naturale pe străzile din cartierul Deal II (proiectul e deja pe SEAP), amenajarea a opt sensuri giratorii, asfaltarea unor trotuare din oraș, construirea a trei blocuri ANL în Bariera Puiești și extinderea rețelei de canalizare menajeră în Munteni și Podeni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + 16 =