„Cuplu de țărani autentici” este „Mascota reciclării 2018”

Pe 26 mai, pe platoul din fața Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad a avut loc o nouă ediție a Concursului „Mascota reciclării”. În urma unei jurizări foarte dificile, Marele Trofeu a fost adjudecat de mascota confecționată de colectivul Liceului Tehnologic „Petru Rareș”, reprezentând un cuplu de țărani români, realizat în totalitate din materiale reciclate, așa cum o impun cerințele întrecerii.

Organizatorul concursului a fost, și în acest an, Serviciul de Gospodărie Comunală al Primăriei Bârlad. La start s-au aliniat 14 instituții de învățământ din oraș, care s-au prezentat cu lucrări pe cât de complexe, pe atât de interesante, dar respectând și tema acestei ediții, respectiv Centenarul Marii Uniri. Juriul a fost format din primarul Dumitru Boroș, viceprimărița Roxana Miron-Feraru, Olga Ungureanu – șefa Serviciului de Gospodărie Comunală, Ioan Nema – comisar al Gărzii de Mediu Vaslui și Oana Malache – Compania de Utilități Publice Bârlad.

Întrecerea a fost foarte strânsă, motiv pentru care, după zeci de minute de deliberări, s-a decis acordarea unei diplome speciale de participare, precum și a trei mențiuni, trei premii II, trei premii II, trei premii I și „Marele Trofeu”. Așa se face că holul Primăriei Bârlad va găzdui lucrarea realizată de colectivul de elevi și profesori al Liceului Tehnologic „Petru Rareș”.

„Felicitări pentru eforturile depuse, atât copiilor, cât și cadrelor didactice îndrumătoare! Colectarea selectivă a deșeurilor este un obiectiv pe care trebuie să ni-l asumăm cu toții, dacă vrem să le lăsăm copiilor noștri o lume mai curată și mai sănătoasă, așa cum merită. Vă îndemn să continuați și să faceți din această competiție un mod de viață!”, a spus primarul Dumitru Boroș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five − 1 =