Cursuri gratuite de coafor și infirmier!

Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui oferă șomerilor posibilitatea dobândirii cunoștințelor teoretice și practice specifice unei noi meserii, care să le mărească șansele primirii unui job. Luna aceasta, persoanele din evidențele instituției se pot califica gratuit pentru a deveni coafor sau infirmier.

“Activitatea de formare profesională asigură, prin organizarea de cursuri pentru persoanele fizice și juridice interesate, servicii de calificare, recalificare, instruire și perfecționare, pregătirea personalului din cadrul agenților economici, în vederea prevenirii șomajului. Sunt elaborate programe specifice de formare profesională pentru categoriile de persoane defavorizate sau cu șanse reduse de integrare pe piața forței de muncă: tineri, femei, romi, persoane cu dizabilități, șomeri de lungă durată, deținuți etc”, a declarat Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Persoanele care se înscriu în aceste programe beneficiază de pregătire teoretică și practică pe toată durata cursului, pot să susțină, gratuit, de cel mult două ori examenul de absolvire, primesc gratuit rechizite și materiale de instruire, echipament de protecție pe timpul instruirii practice, abonament (pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire) pe mijloacele de transport în comun sau, după caz, decontarea cheltuielilor de transport pentru cel mult patru deplasări în cursul unei luni, precum și de consultații, analize medicale și teste necesare frecventării cursului.

Orice persoană care dorește să beneficieze în mod gratuit de serviciile oferite de agenție se poate înscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverință medicală din care să reiasă că este apt de muncă sau are eventuale restricții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + thirteen =