Elevii de la “Mincu”, regii hotelurilor!

Beneficiarii proiectului Erasmus+ ”Building Bridges Between Education and Employment”, derulat de Liceul Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui și finanțat de UE, au desfășurat, în perioada 23 aprilie – 11 mai, primul stagiul de pregătire practică la hotelul ”St. George” din Paphos, Cipru, partener recunoscut pentru experiență și expertiză în domeniul turism și alimentație publică. Cei 17 elevi selectați pentru primul an de proiect aparțin claselor de învățământ liceal și profesional.

“Mobilitățile VET ale programului Erasmus^, prin care se realizează activități practice în cadrul unor companii, se numără, fără îndoială, printre cele mai interesante și productive experiențe dobândite de elevii ce se pregătesc pentru a se integra pe piața muncii europeană. Elevii devin mai siguri pe ei, învață să lucreze împreună în echipe multinaționale și să fie empatici, și-au dezvoltat abilitatea de a comunica în limba engleză și au luat contact cu elemente de cultură și civilizație cipriotă”, a spus prof. Maria Robu, responsabil formare și certificare în cadrul proiectului.

Competențele și abilitățile dobândite de elevi au fost la final evaluate prin probe practice specifice domeniului și nivelului de formare, recunoscute și validate prin intermediul Europass Mobility și certificatului de participare la stagiul de practică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =