”Povestea, leagănul copilărie!”

Ieri, la Grădinița nr. 17 Vaslui, unitățile preșcolare din municipiul reședință au organizat concursul de interpretare dramatică ”Povestea, leagănul copilăriei”, aflat la cea de-a IX-a ediție, parte a proiectului național ”Copilăria, basmul cel mai minunat”. Și în acest an, cadrele didactice au îndrumat copiii să pună în scenă povești create sau cunoscute, miniscenete, dramatizări, piese de teatru, scopul fiind stimularea potențialului creativ.

Vizibil emoționați, prichindeii au reușit să impresioneze cu prestația lor, smulgând ropote de aplauze. Ca urmare, juriul, format din Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Zoica Popescu și Monica Mustățea, din partea Inspectoratului Școlar Județean, și Adrian Gherghe, de la Palatul Copiilor Vaslui, a avut o misiune destul de grea.

La final, Grădinița nr. 3 Vaslui (educatoare Angelica Costin și Manuela Apostol-Rotaru), cu piesa ”Vin Turcii”, și Grădinița nr. 17 (educatoare Gabriela Grosu și Viorica Chiosa), cu piesa ”Sarea în bucate”, au obținut premiul I.

Grădinița gazdă a mai avut în concurs trei grupe, care au primit premiul II. Acestea au prezentat piesele ”Ridichea uriașă” (educatoare Gabriela Grosu și Viorica Chiosa), ”Dumbrava minunată” (educatoare Elena Parfene și Marcela Afrăsînii) și ”Ridichea uriașă” (educatoare Gina Nane, Coca Pricop și Crina Țiplea).

Premiul II l-a luat și Grădinița nr. 15 (educatoare Tatiana Pârcălabu, Ana Todeilă și Adelina Floricică), cu piesa ”Mama… doar mama”.

Grădinița nr. 5 (educatoare Maricica Pintilie și Irina Ghiurțu) a cucerit premiul III pentru piesa ”Sarea în bucate”.

Coordonatorul proiectului este Zoica Popescu, inspector școlar pentru educație timpurie.

La etapa națională, jurizarea se va face pe baza vizionării dvd-urilor. În cadrul proiectului sunt implicați 1.600 de copii și 150 de educatoare, din 25 de județe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − fifteen =