Ziua Mediului, sărbătorită la Colegiul “Cuza” din Huși

Elevii au participat la o acțiune de voluntariat în cadrul căreia s-au strâns 720,8 kilograme de maculatură și 17,5 kilograme de pet-uri.

Elevii Colegiului Național “Cuza Vodă” din Huși au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului, marcată în fiecare an pe 5 iunie, printr-o acțiune de voluntariat în cadrul căreia s-au adunat materiale reciclabile), care au fost trimise către centrul local de reciclare. În total, s-au strâns 720,8 kilograme de maculatură și 17,5 kilograme de pet-uri.

“Vrem să arătăm, prin acest gest simplu, dar important pentru mediu, că gestionarea proastă a deșeurilor produse în propria noastră gospodărie va avea consecințe dramatice asupra generațiilor viitoare, dacă nu luăm atitudine. Cantitatea de plastic care se produce zilnic este uriașă comparativ cu cantitatea reciclată. De asemenea, tăierea arborilor pentru industria celulozei și hârtiei periclitează echilibrul natural și modifică aerul pe care îl inspirăm. Dispariția pădurilor conduce la perturbări mari ale climei, structurii biotopurilor și a biocenozelor, cu efecte grave asupra stării de sănătate”, se arată într-un comunicat de presă al Colegiului Național “Cuza Vodă” din Huși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × one =