Aur la Zagreb!

Naționala de rugby în 7, din care au făcut parte și trei bârlădeni, a câștigat primul turneu al Rugby Europe Men 7’s Trophy, desfășurat la Zagreb, Croația.

După o pauză de opt ani, echipa de rugby în 7 a României a câștigat o etapă de Campionat European. Performanța a fost atinsă în weekend (8-9 iunie), la Zagreb, Croația, unde s-a desfășurat prima etapă a Men’s Sevens Trophy.

Din lotul național au făcut parte și trei jucători din Bârlad care activează la echipe din SuperLigă: Daniel Vlăduț Zaharia, de la Timișoara Saracens (campioana României pentru al treilea an consecutiv), Alexandru Bucur și Alexandru Țiglă, de la CSM Știința Baia Mare (vicecampioana României).

România a făcut parte din grupa B, alături de Lituania, Cipru și Ungaria, la finele primei zile a competiției continentale reușind să ocupe primul loc după două victorii, 24-0 cu Ungaria și 43-0 cu Cipru, și o remiză, 17-17, cu Lituania. Tot o victorie a înregistrat și în sferturile de finală, împotriva Luxemburgului, 27-4, pentru ca apoi să învingă și în semifinala disputată în compania Israelului, scor 26-12.

Calificată în finala Men’s Sevens Trophy de la Zagreb, disputată sâmbătă seară, România s-a mobilizat exemplar și a învins Lituania cu scorul de 31-26, în prelungiri.

Următoarea etapă, decisivă pentru promovarea în Grand Prix Series, va avea loc în Lituania, între 30 iunie – 1 iulie.

După Zagreb, clasamentul general arată în felul următor: 1 – România (20 de puncte), 2 – Lituania (18 puncte), 3 – Belgia (16 puncte) șamd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 15 =