Conferință de presă: O nouă etapă a proiectului de alimentare cu apă

“Reabilitarea sistemului are o istorie lungă. Cu greutate, jumătate din suma aferentă proiectului a fost cheltuită. Sunt șanse să fie încheiat acest program și să trecem la cel de dezvoltare a infrastructurii de apă și canal în comunele județului. Nu este un lucru simplu, nu se face bătând din palme. La finalizarea investiției, după ce vor fi modernizate stațiile de tratare-epurare și rețelele de alimentare cu apă și canalizare, cel puțin 20 de ani să nu mai fie nevoie de investiții în acest domeniu”, declară Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean.

Vineri, la Centrul de Afaceri Vaslui, a avut loc o conferință de presă privind “Fazarea proiectului reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești”, la care au participat conducerea Aquavas SA, președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, și primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan.

După o scurtă prezentare a stadiului procedurilor, Dumitru Buzatu a menționat că astfel de proiecte nu sunt ușor de implementat: “Reabilitarea sistemului are o istorie lungă. Cu greutate, jumătate din suma aferentă proiectului a fost cheltuită. Sunt șanse să fie încheiat acest program și să trecem la cel de dezvoltare a infrastructurii de apă și canal în comunele județului. Sper ca piedicile din prima etapă să fie eliminate. Nu este un lucru simplu, nu se face bătând din palme. La finalizarea investiției, după ce vor fi modernizate stațiile de tratare-epurare și rețelele de alimentare cu apă și canalizare, cel puțin 20 de ani să nu mai fie nevoie de investiții în acest domeniu”.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat: “Au fost piedici, dar la Vaslui suntem în grafic cu stațiile de epurare și tratare. Avem apă mai bună pentru populație, ținând cont de faptul Vasluiul se alimentează dintr-o sursă de suprafață. Sperăm că nu se va întârzia, iar primele săpături la rețele să fie realizate cât mai curând”.

Dumitru Boroș, primarul municipilui Bârlad, a spus că din cauza întârzierilor înregistrate la proiectul de apă și canal, orașul pare blocat: “Acest program stă la baza altor proiecte din Bârlad. Nu poți să faci nimic fără sistemul de apă și canal. Pe oameni nu-i interesează documentațiile și tot felul de explicații, locuitorii din Bârlad vor să știe când când vor avea constructorii în oraș. Nu pot asfalta străzile din cauză că nu am fie alimentare cu apă, fie canalizare. Am făcut câteva adrese la SC Aquavas Vaslui, să nu ajungem la o situație tragică”.

“Dacă lucrurile decurg normal, semnăm contractul în septembrie”, a răspuns Gabriel Beșleagă, Aquavas Vaslui.

Primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, a afirmat că locuitorii orașului său sunt mulțumiți de program: “De-a lungul anilor, am tot căutat bani pentru apă și canal. După rețelele de apă, vine asfaltul. Noi am dezvoltat proiecte de infrastructură și am folosit bani publici pentru rețelele de apă și canal. Orice primar își dorește să facă totul din primul mandat. Eu am zece ani și tot mai sunt proiecte de făcut. Nu toate lucrurile depind de noi. Toți suntem răspunzători de acest proiect pentru că este al nostru, toți am muncit”.

Un răspuns pentru: Conferință de presă: O nouă etapă a proiectului de alimentare cu apă

  1. Mac RAdu says:

    Despre treaba asta nu spune nimic domnul Buzatu, caci incompetenta lui si a celor de la Aquavas au facut sa fie fazat proiectul?!
    “Dispune obligarea pârâtei (Aquavas, n.r.) la efectuarea cãtre reclamantã a plãtilor aferente trimestrului 2 din contractul de servicii nr. 2507/25.10.2013 în cuantum de 1.481.248 lei. Dispune obligarea pârâtei la efectuarea cãtre reclamantã (CCAT, n.r.) a plãtilor aferente trimestrului 4 din contractul de servicii nr. 2507/25.10.2013 în cuantum de 740.508,46 lei. Dispune obligarea pârâtei sã achite reclamantei contravaloarea echipamentelor achizitionate în Proiect si receptionate în cuantum de 2.109.240 lei. Obligã pârâta SC Aquavas SA la plata cãtre reclamanta SC Compania de Consultantã si Asistentã Tehnicã SRL a sumei de 116.243 lei cu titlu de cheltuieli de judecatã”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − 3 =