Emoțiile ating paroxismul: Începe Evaluarea Națională!

Astăzi, peste 3.500 de absolvenți de clasa a opta din județul Vaslui vor susține proba scrisă la română a Evaluării Naționale.

3.511 absolvenți de gimnaziu din județ sunt așteptați să participe la Evaluarea Națională. Examenul începe astăzi, cu proba scrisă la limba și literatura română. Miercuri, 13 iunie, este programată matematica. Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie, până la ora 12, iar în aceeași zi se pot depune contestații (în intervalul orar 14-19). Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.

Gabriela Plăcintă

”Probele încep la ora 9, moment în care în fiecare sală vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, care le reamintește tuturor candidaților că probele sunt monitorizate audio-video: ”Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc, candidații având obligația de a le lăsa în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învățământ. Cei care refuză nu sunt primiți în examen”.

De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări (manuale, dicționare, notițe, însemnări etc), care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor), precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.

”Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor și schemelor și instrumente de desen la Matematică”, a mai spus Gabriela Plăcintă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − eleven =