“Atâta timp cât există solidaritate, există omenie!”

Voluntarii “Solidar” au mers acasă la o familie cu cinci copii din satul Ivești, unde au dus haine, jucării și dulciuri. Cum respectivii aveau nevoie și de o mașină de spălat, s-a lansat un apel umanitar, care nu a rămas fără ecou în rândul oamenilor cu suflet mare.

Atunci când oamenii cu suflet se întâlnesc, semenii năpăstuiți au de câștigat. Este cazul voluntarilor Asociației “Solidar” Vaslui, care, duminică, împreună cu președintele Ionel Popa, au mers acasă la familia Gheorghe Florea și Elena Stângă, din localitatea Ivești, care crește cinci copii: Denisa-Elena – zece ani, Maria – șapte ani, Alexandru-Marian – șase ani, Edy-Dănuț – patru ani și Ioana – trei luni.

“Trăiesc dintr-un ajutor social de 530 de lei/lună. Tatăl copiilor lucrează cu ziua pe la fermierii din localitate, așa cum de altfel l-am și găsit. Locuința este ca vai de ea. Ceea ce însă ar fi de mare urgență este o mașină de spălat, fie și manuală. Au apă de la rețeaua comunală, dar nu au resurse financiare să-și ia o mașină de spălat, care ar fi de mare necesitate mamei, ținând cont de numărul copiilor și vârsta lor. Facem apel la cei cu potențial să ajute această familie! Noi le-am dus hăinuțe, jucării și dulciuri. Mulțumim doamnei Viorica Patraș, din Huși, pentru donație! Fără sprijinul dumneaei nu am fi reușit să facem această bucurie!”, a declarat Ionel Popa.

La scurt timp de la publicarea apelului, “o persoană cu suflet mare” a cumpărat mașina de spălat care va ajunge la familia din Ivești.

“Mașina de spălat a plecat spre noi! Mulțumim persoanei cu suflet mare, care dorește să rămână anonimă, care a făcut un gest extraordinar și a comandat o mașină nouă printr-un magazin on-line! Atâta timp cât există solidaritate, există omenie!”, a anunțat Ionel Popa.

Reprezentanții “Solidar” fac apel la toți cei care doresc și pot să continue să ajute această familie, iar în acest sens au pus la dispoziție contul RO68BTRLRONCRT0225705502, deschis la Banca Transilvania, Sucursala Vaslui. Titular cont: Asociația SOLIDAR, CIF: 32379418. La “Detalii plată” trebuie precizat: “Pentru familia Florea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − nine =