Surpriză de proporții: Vis neîmplinit pentru Vaslui

FC Gârceni a devenit Cenușăreasa ligii a patra, după ce a eliminat în semifinalele play-off-ului marea favorită la câștigarea titlului județean, ASS FC Vaslui.

Cu o echipă de ”moșnegi”, așa cum îi place să o prezinte primarul Sorin Scutelnicu, FC Gârceni a dat lovitura de grație în semifinalele play-off-ului ligii a patra. Cei peste 500 de vasluieni prezenți la stadion nu se așteptau la un asemenea deznodământ: echipa suporterilor galben-verzi, ASS FC Vaslui, mult mai tânără și cu mulți jucători cu experiență în ligile superioare, a fost făcută knock-out de campioana în exercițiu, FC Gârceni.

Jucătorii trecuți de 35 de ani au fost sarea și piperul partidei. Șoldan, Fofici și Perju trăiesc o a doua tinerețe fotbalistică, după ce au predat o lecție Vasluiului, care nu a fost în cea mai bună zi, însă nici nu a pregătit meciul cu maximă seriozitate, ratând obiectivul, acela de a prinde barajul de accedere în liga a patra.

Mult mai pragmatici, gârcenenii au făcut cât a trebuit pentru a obține prezența în finala competiției. Cristi Bejan a știut să dejoace tactica galben-verzilor, dovedind reale calități de antrenor. Șoldan și compania i-au invitat la joc pe vasluieni și au punctat când nimeni nu se aștepta. Au deschis scorul prin Bălălău, unul dintre cei mai activi atacanți din campionatul județean, ba chiar puteau să ajungă la 2-0, însă bara i-a salvat pe galben-verzi.

De cealaltă parte, ASS FC Vaslui a oferit faza meciului, Vlăduț Dudău marcând cel mai frumos gol al campionatului. La fel de bine, gazdele puteau pune capăt înfruntării, însă Gârceniul a scos o minge de pe linia porții, apoi a dat lovitura cu un minut înainte de final, prin Adrian Joc, care a făcut liniște pe Municipal și a spulberat visele unui oraș întreg.

Finala ligii a patra va avea loc între Flacăra Muntenii de Sus și FC Gârceni, meciul fiind programat duminică, 17 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − one =