Un jucător de la RC Bârlad, marcatorul DNS!

Alin Laurentiu Andrei

Doi jucători de la Rugby Club Bârlad au terminat sezonul competițional 2017-2018 în topul celor mai buni zece marcatori ai Diviziei Naționale de Seniori. Primul loc este ocupat de Alin Laurențiu Andrei, care a înscris 67 de puncte, cu 23 mai multe decât jucătorul de pe locul doi.

 În fiecare an, la nivelul Federației Române de Rugby se alcătuiește topul celor mai buni marcatori din SuperLigă și Divizia Națională de Seniori (DNS). Dacă, în sezonul competițional 2017-2018, nu am avut marcatori bârlădeni în clasamentul primei ligi, nu la fel stau lucrurile în cazul DNS, unde doi rugbiști legitimați la Rugby Club (RC) Bârlad se află în top zece.

Primul este Alin Laurențiu Andrei (24 de ani, 170 cm, 82 de kg), care joacă pe post de aripă și care în primele șapte etape ale sezonului regulat a marcat 67 de puncte din trei eseuri, opt transformări și 12 lovituri de pedeapsă. El ocupă primul loc în clasament.

Celălalt bârlădean din top este Ioan Valentin Zală (18 ani, 190 cm, 98 de kg, linia a II-a), care este legitimat și la Clubul Sportiv Școlar Bârlad. În cele șapte etape ale DNS în care a jucat (în iarnă a suferit o accidentare care l-a ținut pe tușă câteva luni) a marcat 30 de puncte din trei eseuri, șase transformări și o lovitură de pedeapsă. Este poziționat pe locul opt.

Top zece marcatori ai DNS este completat de: Răzvan Cristian Lolea (ACS Tomitanii Constanța) – 44 de puncte), Nicu-Dan Ignea (CS Năvodari) – 41 de puncte, neozeelandezul Johnny Sola (ACS Tomitanii Constanța) – 40 de puncte, Gabriel Partenie (RCM Galați) – 37 de puncte, Cristi Boboc (ACS Tomitanii Constanța) – 35 de puncte, Florin-Lucian Tandea (CS Știința Petroșani) – 33 de puncte, Teodor Nițu (SCM Gloria Buzău) – 26 de puncte, Alexandru Alexe (ACS Tomitanii Constanța) – 25 de puncte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + three =