Atleta Aura Blioju, la Campionatul Balcanic

Aura Blioju, de la CSS Bârlad, deținătoarea titlului național la Juniori 1 cu cel mai bun timp din acest an, și-a asigurat un loc în lotul României care se va deplasa peste câteva zile la Campionatul Balcanic de la Istanbul, Turcia. Ea va alerga în proba de 3.000 de metri obstacole.

Atletismul bârlădean este din nou pe un trend ascendent, sportivii antrenați de profesorul Lucian Bolgar reușind să obțină o performanță de invidiat. Tinerii legitimați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) au participat la etapa finală a Campionatului Național Școlar, adresat Juniorilor 1 și 2, de la București, și au revenit acasă cu medalii (una de aur și două de argint), dar și cu o calificare la o competiție internațională importantă.

Astfel, la proba de 3.000 de metri obstacole, Aura Blioju (Junioară 1) a obținut medalia de aur și titlul de campioană națională, cu timpul de 11’19″ (season best), asigurându-și un loc în lotul României.

„Când se face selecția pentru lotul care se deplasează la o competiție internațională, se ia sportivul cu cel mai bun rezultat din țară din sezonul respectiv, iar în 2018 Aura a avut cel mai bun timp la acea probă. În acest an nu s-a organizat un cantonament înainte de Balcaniadă, așa că, până la plecarea delegației în Turcia, continuăm pregătirea la baza sportivă de la Bârlad”, ne-a declarat prof. Lucian Bolgar.

Lotul României, format din 44 de atleți și 11 antrenori, se va deplasa în Turcia cu autocarul, plecarea fiind programată pentru 19 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − eight =