Meșteșugarii tradiționali din Bârlad, cei mai buni din județ

La etapa națională a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale” din acest an, județul Vaslui va fi reprezentat doar de elevi bârlădeni. Concursul va avea loc la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra” din Dumbrava Sibiului, în intervalul 24-30 iulie. De la noi vor participa patru elevi ai Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.

Ministerul Educației a alocat județului Vaslui trei locuri pentru etapa națională, care vor fi ocupate de Alexandra Teodora Stoleru (icoană pe sticlă) și Elena Cordun (încondeiat ouă), îndrumate de profesorul Sebastian Pascu, și Ciprian Claudiu Huțanu (icoane pe vatră), îndrumat de profesorul Dorinel Filiche. Andrada Horia (cusut, profesor îndrumător Adriana Mocanu) s-a calificat fără finanțare, așa că va trebui să suporte cheltuielile.

Cei patru reprezentanți ai județului au fost desemnați de juriu în urma fazei județene, care a avut loc vineri, 8 iunie, la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. Cei patru liceeni menționați au obținut premiul I cu maximum de puncte.

Tema ediției a 23-a a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale” este „Aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 4 =