Peste 900 de locuri de muncă vacante în străinătate

Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui

În această perioadă, vasluienii care doresc să-și găsească de lucru în străinătate o pot face prin accesarea serviciului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). 993 de locuri de muncă sunt vacante, însă cele mai multe necesită cunoștințe de limbă străină, cum ar fi engleza sau germana.

Austria oferă 300 de joburi pentru bucătari, chelneri și cameriste care să lucreze la hotelurile din cadrul unei stațiuni montane din zona Munților Alpi.

Germania pune la dispoziție peste 250 de slujbe, cele mai multe fiind destinate electricienilor, instalatorilor și lăcătușilor mecanici.

Olanda vine, de asemenea, cu o ofertă atractivă, cele mai multe locuri de muncă fiind în agricultură, la plantat și cules flori.

Spania oferă doar câteva posturi de îngrijitor la o fermă de porci.

Cei aflați în căutarea unui loc de muncă peste hotare se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM sau se pot prezenta la sediul din Vaslui, strada Spiru Haret, nr. 5, etaj 1, camera 24, telefon 0733.975.397”, a declarat Laura Toporăscu, consilierul EURES din cadrul AJOFM Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + eleven =