Vacanță „high-tech” pentru elevii bârlădeni pasionați de informatică

În ultima săptămână din iunie, elevii de gimnaziu din Bârlad vor putea participa la prima ediție a Școlii de vară de informatică, organizată de Clubul „GiuCamp” și Asociația „Viitor trecutului nostru”.

 În intervalul 25 iunie – 1 iulie, Clubul de informatică „GiuCamp”, înființat de profesorul Vlad Giurcanu și care își desfășoară activitatea în incinta Casei de Cultură „George Tutoveanu” Bârlad, va găzdui prima ediție a Școlii de vară de informatică. Manifestarea se adresează exclusiv elevilor de gimnaziu din Bârlad, care sunt pasionați de tehnologie, internet și calculatoare, și este organizată în colaborare cu Asociația cultural-educațională „Viitor trecutului nostru”. Pentru că spațiul în care se vor desfășura activitățile este limitat, vor putea participa grupe a câte 20 de elevi, fără a achita vreo taxă.

„Toate școlile gimnaziale bârlădene au primit invitația de a oferi elevilor interesați oportunitatea dezvoltării de competențe în domeniul IT. Nevoia de a face față cerințelor unei societăți tot mai informatizate și digitalizate este reală, iar lipsa unei educații în această direcție poate duce la marginalizare. Ritmul tot mai accelerat de evoluție a lumii contemporane și al acumulării progresive de informații și-a pus amprenta asupra preocupărilor și modului de viață de astăzi. Ritmul noilor tehnologii conduce la un public saturat, dar ignorant. În societatea cunoașterii, operarea cu noile tehnologii și concepte, utilizarea lor creativă și complexă sunt garanții ale succesului individului în comunitatea în care trăiește. Clubul «GiuCamp» dorește să promoveze colaborarea între organizațiile locale pentru sprijinirea educației digitale pentru tineri”, ne-a declarat profesorul Vlad Giurcanu.

Elevii pasionați de tehnologie, internet și calculatoare se pot înscrie pe pagina web bit.do/scoaladevaragiucamp, termenul limită fiind marți, 19 iunie. Cei 20 de elevi de clasele V-VIII vor participa și la ateliere pe teme diverse din domeniul informaticii. La festivitatea de încheiere, toți vor primi diplome și medalii.

„Ceea ce construim noi aici este, în primul rând, încrederea în sine, o încredere bazată pe muncă și seriozitate, dar și pe curiozitate și interogare, înconjurări de cele mai moderne metode de învățare, prin ancurajarea descoperirii individuale, a întrebărilor directe, a spiritului de echipă, a formării gândirii logice, deprinderea respectului reciproc, toate acestea într-un mediu non-formal, prin activități care îmbină în mod fericit dorința de joacă cu cea de cunoaștere”, mai spune profesorul Giurcanu.

Activitățile pot fi consultate pe Facebook, în cadrul grupului „Giucamp” (www.facebook.com/groups/giucamp), unde afilierea este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =